Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Jak se dát do pohody po náročném pracovním dni? Vyzkoušejte těchto pět věcí

  • Jak se dokonale uvolnit po náročném pracovním dni?
    17. května 2023 | 06:00

    Máte za sebou náročný pracovní den a potřebujete se spolehlivě uvolnit a přijít na jiné myšlenky? Tyhle problémy zná občas každý. Proto je dobré vědět, jak se umět po příchodu domů odreagovat a práci nechat takzvaně „za dveřmi“. Pomohou vám s tím jednoduché rituály, které můžete podle potřeby praktikovat klidně i několikrát do týdne. Co byste si po tolika povinnostech měla pravidelně dopřát?

  • Masáž je lékem těla i duše

    Jestliže na vás po příchodu z práce doma čeká partner, poproste ho, aby vám u televize udělal příjemnou uvolňující masáž. Kromě uvolnění a odpočinku zažijete také romantické chvíle a tu pravou domácí pohodu. Říká se, že masáž léčí nejen duši, ale i tělo. Aby váš protějšek neměl pocit, že je v nevýhodě, slibte mu, že mu dobrý skutek oplatíte, až bude potřebovat zase on. Namasírovat se můžete, tam kam dosáhnete, i sama, ztěžklé nohy a stehna jemně promasírujte krouživými pohyby rukou. A jestliže vás po celodenním chození právem bolí nohy, dopřejte si s milým vzájemnou masáž chodidel současně se sledováním filmu nebo poslechem klidné hudby. Uvidíte, že budete oba rázem spokojenější a veselejší. Jestliže jste ale zrovna single, nevadí. Udělejte si radost a objednejte se, pokud možno, ještě ten den na welness nebo k fyzioterapeutovi. Už pouhé pomyšlení a těšení se na naprosté chvíle relaxace a oddychu s péčí profesionálů vám jistě zvedne náladu a umožní najít novou motivaci.

    VIDEO: Jaký relax si dopřávají celebrity? Podívejte se:

    Video se připravuje ...
    Jaký relax si dopřávají celebrity? • VIDEO: Michaela Nováková

  • Koupel s bylinkami nebo voňavými olejíčky

    Jestliže máte za sebou perný den, nasměrujte své kroky hned po příchodu domů rovnou do koupelny. Napusťte si vanu plnou horké vody, do které přidejte pár kapek vonného olejíčku s příjemnou vůní (uvolňující je například levandule), pěnu nebo sůl do koupele. Další možností jsou natrhané bylinky, jako je heřmánek, meduňka, máta i sedmikrásky. Každá z bylinek působí na jiné problémy, jisté však je, že všechny vám dodají novou energii a spolehlivě vás uvolní a zbaví potíží. Prokázané blahodárné účinky proti stresu mají třeba okvětní lístky levandule. Do vody můžete přidat některé z kuchyňských olejů, například oblíbený kokosový, který napomáhá obnovovat kožní buňky, a tím regeneruje pokožku, nebo také olivový s podobně pozitivními účinky.

  • Podvečerní procházka přírodou

    Pokud vám po náročném pracovním dni zbylo ještě trochu času a sil, vyrazte s partnerem a pejskem, kamarádkou nebo klidně sama na procházku do přírody. Zejména nyní, kdy se příroda probouzí a všechno kolem kvete, budete rychle nabitá novou svěží a pozitivní energii. Pozorujte stromy a přivoňte k některé z voňavých barevných rostlinek. Spraví vám to náladu a pomůže vám to si uvědomit, že na světě nejsou jen starosti.

  • Oblíbený seriál nebo hudba zlepší náladu

    Jednoduché a často zmiňované doporučení pro celkové odreagování má své logické opodstatnění. Nic vám nepomůže zbavit se negativních myšlenek či starostí tak dobře, jako nenáročná zábava. Oblečte si pohodlné legíny nebo tepláky a pusťte si svou zamilovanou písničku, skladbu, kterou máte ráda už od dětství nebo se jen uvelebte na gauči k očekávanému pokračování seriálu. Cokoliv, u čeho budete moct odpočívat a zároveň vás bude bavit, vám umožní mít příjemný zbytek večera bez přemýšlení nad povinnostmi.

  • Dopřejte si vlasovou i tělovou kúru

    Každá žena by si alespoň jednou týdně měla najít chvilku jenom pro sebe, aby se mohla rozmazlovat. Pamatujte, že základem dostatečné sebedůvěry je péče o sebe a své tělo. Aby se vám dařilo, musíte být sama se sebou spokojená, proto si i během kolotoče složitých úkolů najděte chvíli na své zkrášlující rituály. Zejména vlasy bývají během dne silně namáhány řadou vnějších faktorů. Dopřejte jim tedy regenerační vlasovou kúru, která je krásně vyživí a dodá jim potřebný lesk. Při aplikaci kúry nebo masky vlasovou pokožku zároveň důkladně promasírujte. Zbavíte se tím napětí a bolesti hlavy.

    Vzpomenete si ještě, kdy jste naposledy své pokožce dopřála skutečně kompletní péči? Kromě pleťové masky na obličej, sáhněte i po tělovém peelingu, se kterým celé své tělo promasírujte. Ten z kůže odstraní odumřelé buňky a napomůže její obnově. Poté na ni naneste kvalitní tělové mléko. To očištěnou pleť zklidní a krásně vyhladí. Tento proces vás zbaví nejen stresu, ale také celulitidy. Navíc má blahodárný a očistný efekt nejen na tělo, ale také na vaši mysl. Uvidíte, že z koupelny vyjdete po důkladné kosmetické péči jako znovuzrozená a mnohem optimističtější.

Autor: Tereza Brožová
Diskuse ke článku
.