Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Dojemná Výměna manželek: Jeden splněný sen a šokující přiznání

18. května 2022 | 21:50

Další díl napínavé reality show Výměna manželek je tady! Podaří se temperamentní Katce přizpůsobit se poklidnému životu na Moravě? Splní si dobrosrdečná Vlaďka v náhradní rodině svůj sen? Jak probíhala Výměna manželek – a domácností – na deset dní, se právě nyní dozvíte.

První statečnou posledního dílu Výměny manželek byla Vlaďka. Vlaďce je 48 let a má jednu dceru Míšu. Spolu s ní a se svým partnerem žijí v městečku Kojetín v Olomouckém kraji. K jedné dceři má pár ale ještě spoustu papoušků. Účast ve Výměně manželek byl maminčin sen, chtěla si vyzkoušet, jaké to je mít kamery za zády. Sama ale dodává, že vztah s partnerem má velmi harmonický.

Druhou účastnicí byla šestatřicetiletá Katka, která má tři děti a manžela, se kterými žije ve vesničce Pečky. Její partner se jmenuje Jirka, je mu 38 let a živí se jako řidič. Jejímu nejstaršímu synovi je 14 let a jmenuje se Sam. Pak má ještě z předchozího vztahu dvanáctiletou Adri. Se současným manželem má pak ještě jednu dceru Sofi, které je 1 rok. Pár se seznámil u Katky v práci na pumpě. Jediná věc, která by se prý mohla zlepšit, je to, že děti by se mohly více zapojit do domácích prací. Jinak si ani tento pár na nic závratně nestěžuje.

Video se připravuje ...
Výměna manželek: Náhradní maminku rozplakal život dcery! • VIDEO: TV Nova

Strach, jak se vše zvládne

Katka měla největší obavy z toho, že by se v rámci výměny musela starat třeba o domácí zvířectvo, jako jsou slepice a další, protože se "této havěti", jak sama řekla, bojí. Ještě nevěděla, že na ni čeká celkem hodně opeřenců. Sama také při prvním pohledu na domácnost prohlásila, že je zvědavá, jak to zvládne. Jinak ale byly první dojmy na obou stranách spíše pozitivní a žádné velké šoky se neodehrály.

Seznámení s rodinami proběhla jako po másle. Jediný, kdo si maličko postěžoval, byl Jirka, partner Katky, protože ho zaskočilo, že je jeho nová partnerka vyšší než on, a to – podle svých slov – nemá rád.

Začátky maminek v nových domovech probíhaly bez větších škraloupů. Katka se dokonce sblížila s papoušky, ti si ji dokonce velmi oblíbili a nebáli se si na ni sednout.

Na druhé straně se v Pečkách Jirka s Vlaďkou baví o jejím předchozím životě v Beskydech. Vlaďka zavzpomínala na svůj nelehký život plný alkoholu, a dokonce i ran od bývalého manžela. V debatě vyzdvihla svého současného partnera, který je dle jejích slov skvělý, má ho moc ráda.

Druhá maminka se v Kojetíně rozhodla řešit svou prozatímní dceru, u které si všimla, že nemá žádné přátele ani koníčky a je velmi uzavřená. Problém řeší i s novým partnerem Pepou. Ten se snaží jí vysvětlit situaci, proč je Míša tak uzavřená sama do sebe. Celá situace Katku dokonce rozplakala, když se snažila najít řešení a především pomoc.

Na druhé straně probíhá grilovačka s Kaččinou kamarádkou, která je shodou okolností kadeřnice. Vlaďka nezahálí a snaží se zjistit, co by se dalo s jejími vlasy udělat. Jirka se toho hned chytil a sám uznává, že jeho paní zvládá práci u dětí v domácnosti, a ještě u toho dobře vypadá. Tím zasadil své nové partnerce brouka do hlavy.

Životní poprvé

V Pečkách se také postaral o nevšední zážitek Jirka, který vzal Vlaďku do fast foodu. Ta tam jídlo ochutnala poprvé v životě. To Jirkovi nešlo do hlavy. Objasnila to tím, že byla zvyklá celý život šetřit a dřív na takové věci neměla peníze.

V rámci změn režimů si Katka přála holčičí den s Míšou a také se snažila dceru rozmluvit tím, že pokaždé, když řekne "nevím", bude muset udělat 10 dřepů. A taky tomu tak opravdu bylo.

Vlaďka měla opět nevšední přání podívat se do zatopené pískovny. Sice plavat neumí, ale prý jí bude stačit se aspoň namočit. Úkol si rodina vzápětí splnila, došlo i na zkoušku plavání. Blok u Vlaďky byl ale bohužel větší než odhodlání, a tak se to nepodařilo, i tak si ale pochvalovala úžasnou zkušenost ve Výměně manželek a mnoho zážitků.

Dojemný závěr

Před samotným koncem výměny se ještě Vlaďka odhodlala jít ke kadeřnici a změnit a oživit účes. Ani Katka nezahálela a nakoupila Mišce těsně před koncem výměny nové oblečení za 3500 Kč a zároveň svépomocí vykouzlila prozatímní dceři nový účes. V novém oblečení a účesu pak udělala Pepovi a Kačce přehlídku. A bylo vidět, že z toho všichni měli upřímnou radost.

Na schůzku mezi osmi očima dorazili všichni účastníci se skleněnýma očima. Bylo vidět, že se jim opravdu stýskalo. Hned jedním z prvních témat byla dcera Vlaďky – Míša. Katka vyprávěla Vlaďce o tom, jak si s Míšou udělaly hezký holčičí den, a poradila jí, aby to samé se svou dcerou podnikala i ona. Domnívá se, že jde své dceři příkladem, a to i v péči sama o sebe.

Setkání působilo přátelsky a překypovalo láskou. Bude i další výměna dojemná a klidná? Nebo se máme připravit na pěknou bouřku?

Autor: REDAKCE