Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Drsná Výměna manželek: Kdo komu ukradl notebook a kdo se opíjel do němoty?

20. dubna 2022 | 21:50

Další díl Výměny manželek plný zvratů, pláče a křivd proběhl. Jak si temperamentní Lucie poradila se svérázným tatínkem a s domácností v úplně odlišných podmínkách? Dokázala unavená Simona v nové rodině nabrat sílu k řešení svého vztahu? Objasnila policie krádež notebooku?

Další Výměna manželek byla skutečně výživná! První rodina je z Českého Krumlova a skládá se z maminky Simony, tatínka Františka, sedmiměsíční Nikolky, pětileté Natálky a devítiletého Pepíčka. Dvě starší děti má Simona z předchozího vztahu. A František to dětem také dává najevo.

Druhá rodina žije spokojený život v Jablonci nad Nisou ve velkém mezonetovém bytě. Celá rodina se skládá z pětadvacetileté Lucie, přítele Honzy, sedmiletého syna Dominika a osmnáctiměsíčního Honzíka. Partneři nemají žádné větší problémy, jediné jejich rozpory jsou ve výchově. Do experimentu si tak šli skutečně jen zaexperimentovat.

Video se připravuje ...
Výměna manželek: Alkoholové opojení • VIDEO: TV Nova

Hned po příjezdu první věta Lucie byla, že by domeček potřeboval trochu urovnat, a to se ještě nepodívala dovnitř. Při vstupu do domu nová maminka správně usoudila, že v domě žijí kuřáci. Nová maminka byla také trochu vyděšená z nepořádku, který zahlédla hned na první pohled. Její první dojmy nebyly vůbec pozitivní, protože na kameru přiznala, že se jí v novém „domově“ nelíbí.

Na druhé straně si Simona nemohla nový byt vynachválit. Podle nové paní domácí je byt prostorný, velmi moderní a uklizený. Na Simonu ale vzápětí dolehl splín a začala plakat, když viděla, jak žijí jiní mladí lidé.

Následovalo čtení manuálu a seznámení se s novým domovem. Už při samotném čtení se Lucie pozastavovala nad několika věcmi. Ani Simona ale nebyla z požadavků druhé maminky nadšená. Nelíbilo se jí, že rodiče omezují dětem konzumaci sladkostí a další věci.

Přivítání v obou rodinách proběhlo mile. Lucie dostala od Fandy bonboniéru a usoudila, že to s novým manželem nějak zvládnou. I Simona dostala malý dárek a s rodinou se přivítala vcelku běžně, zároveň ale neskrývala, že její skutečný manžel není kliďas, doma nic nedělá. A že s ním Lucie bude mít práci. Honza se hned začal bát, aby jeho manželka předčasně neukončila celou výměnu. Ta skutečně bojuje hned s několika věcmi. Třeba s tím, že koupelna je špinavá, zanedbaná nebo že děti běhají po domě bosy. Hned další den po probuzení Lucie pokračuje v gruntování a ani v noci se příliš nevyspala, protože ji budil nepříjemný zápach.

V Jablonci Simona vidí, jak funguje úplná rodina, a nemůže si tamější systém vynachválit. I tak na ni doléhá stesk hned v začátku výměny, a tak ji malý Dominik zkouší dojemně povzbuzovat.

V Českém Krumlově Lucie řeší vedle nepořádku i distanční výuku malého Pepíčka a zkažené zoubky malé Natálky. Potom, co koupil František nové manželce čisticí prostředky, utěrky a další pomůcky do domácnosti, byla Lucie o něco spokojenější, i když ruce měla už velmi poničené od chemie.

I další dny bojuje Lucie s několika problémy. Jedním z nich je nedostatek oblečení pro malou Natálku a zároveň začíná chápat Simonu, která toho má za běžného chodu opravdu hodně. Sama vidí, že tatínek jí moc nepomáhá a občas si přihne.

Po pár dnech měla Lucie možnost dostat se s náhradními dcerami do města a byla uchvácena Českým Krumlovem.

U Simony jsou dny jako na houpačce, když se zrovna nestará o děti, tak má splíny a odpoledne tráví sama, protože nový tatínek spí po noční.To jí připomíná její domov a doléhá na ni samota.

V Krumlově se toho Lucie nebojí. Františka konfrontovala s tím, že se vymlouvá na řezání dřeva, ale místo toho našla u kotle prázdné lahve. I v Jablonci Simona bojuje s tím, aby výměnu vydržela až do konce.

Lucie stále více bojuje s novým manželem, ale i s jeho kamarády, kteří se montují do jejich chodu domácnosti. Už i na novou maminku doléhá splín a má pocit, že asi není dostatečně silná. Tatínek se totiž opil do němoty a ukázal se v tak trochu jiném světle.

V rámci změny režimu si v Krumlově Lucie přeje zapojit i tatínka do chodu domácnosti a zároveň chce, aby si Fanda více hrál s dětmi a hlavně se lépe choval k nevlastnímu synovi, kterému často dává najevo, že není jeho. Na druhé straně si v Jablonci Simona přeje, aby malý Dominik neodmlouval tátovi a aby se celá rodina vydala na výlet.

Fanda si bohužel nenašel čas na návštěvu zubaře s malou Natálkou, a tak se k zubařce vydala s dětmi sama Lucie. Tatínek na zubařku úplně zapomněl, ale nebál se Lucii zkritizovat za nepořádek.

Poslední dny výměny probíhají velmi hekticky a situace se vyostřuje. V Jablonci starší syn zlobí a odmlouvá Simoně. V Krumlově Fanda zapomněl na slíbenou pomoc při stěhování dětského pokoje. Zároveň se předposlední den z domu ztratil školní notebook malého Pepíčka. Pepíček tedy musí zkusit pracovat přes mobil svého nevlastního tatínka, který má ale mobil plný pornostránek a upozornění na ně.

Po deseti dnech proběhlo dojemné shledání, kdy oba partneři přivezli svým druhým polovičkám kytičku. Schůzka mezi osmi očima začala hned zostra. Lucie si nebrala servítky a hned Simonu konfrontovala s nepořádkem u ní doma. Nezapomněla zmínit ani zameškanou školní látku malého Pepíčka. Kritika neminula ani Fandu, Lucie se zpátky rozhodně nedržela a na Fandu práskla, že se opíjel a že nedodržel žádné slovo. Návrat domů proběhl u Lucky v klidu a v radosti. Na druhé straně Simona na kameru prozradila, že pokud se Fanda razantně nezmění, tak od něj odejde.

A kdo zkusí experimentovat příště?

Autor: REDAKCE