Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Uplakaná Výměna manželek: Narážky na tloušťku dětí a nepříjemné poznámky o věku!

27. dubna 2022 | 21:50

Středa večer – to znamená čas na další emoční nálož v podobě Výměny manželek. Tentokrát jsme se podívali do Znojma a Šestajovic u Prahy. A ani tentokrát nebyla nouze o hádky, slzy a výčitky.

Alena (49 let) ze Šestajovic je poštovní doručovatelka a její manžel Standa má z prvního manželství stejnojmenného syna Standu (16 let) ve střídavé péči. Hlavou rodiny je jednoznačně tatínek Standa. Sám Standa ale uznává, že krkem, který hlavou otáčí, je maminka.

Druhá rodina pochází z centra krásného Znojma. Členy domácnosti jsou maminka Olga, které je 52 let, její partner Pepa, který je o 15 let mladší. V domácnosti ještě žijí 3 dcery, které mají oba partneři z předchozích vztahů. Dětem je 14, 11 a 6 let.

Video se připravuje ...
Výměna manželek: Věkový rozdíl 16 let a sběratelka věcí!

Moravská rodina nemá žádné větší problémy, jediné jejich rozpory jsou ve výchově. Nakonec se prý ale vždy domluví. Olga má ve svém partnerovi oporu a věří, že Pepa bez ní deset dní sám v domácnosti zvládne. Už při odjezdu ale byla Olga naměkko a plakala.

První dojem Olgy po příjezdu do Šestajovic byl velmi pozitivní. Okolí se jí velmi líbilo. V novém bytě se akorát zalekla menších prostor a nesouzněla s barevnými zdmi a chaotickým uspořádáním bytu. Ještě ji překvapilo, že spát bude společně s dětmi a křečky.

Na druhé straně v Znojmě se Aleně líbilo. Byt byl uklizený a velmi prostorný.

První problémy

Při čtení manuálu se ani jedna maminka nepozastavila nad žádným úkolem. Dokonce i setkání proběhlo jako po másle. Hned po seznámení se řeší věkový rozdíl mezi Olgou a jejím partnerem Pepou. Nový tatínek Standa totiž ne a ne pochopit, jak by takový vztah mohl fungovat.

Alena nelenila a pustila se hned v začátku do přeorganizování kuchyně, čímž také zaskočila svého nového "partnera". Její iniciativa byla i to, že chtěla některé věci protřídit a vyházet, ale to tatínek zarazil.

V Šestajovicích přišel tatínek z práce a hned zahájil revizi úklidu. Mamince se také při vaření večeře díval pod ruku a radil jí, jak má správně řízky osmažit.

I ve Znojmě to časem začalo skřípat. Přísný táta holkám zakazuje mobilní telefony, a dokonce se mu nelíbí, že by šla Alena s dětmi ven, aniž by měly hotové úkoly. Nová maminka také nachází menší kostlivce ve skříni, když zjišťuje, že s úklidem to nebude v novém domově až tak horké.

Těžký osud Aleny

Alena má v novém prostředí čas a prostor přemýšlet při pletení ponožek nad svými minulými vztahy, a to není veselé vzpomínání. Mimo jiné se Alena svěřila, že splácí dluhy za svého bývalého partnera. A to ji dohnalo až k slzám, protože si uvědomila, jak velkou má oporu ve svém současném partnerovi.

Pepa ve Znojmě svou novou partnerku trochu zkouší, což pomalu, ale jistě přestává Alenu bavit.

V rámci změny režimu si obě maminky přály menší opravy v domácnosti. Olga si trochu posmutnila, že hodně stojí u plotny, a přála si, aby jí nový partner něco ugriloval. Alena by ráda pro změnu vyjela na nějaký výlet, protože pouhé pletení ponožek už ji nebaví. Olga také zmínila, že by ráda o svém náhradním synovi věděla víc, kde se nachází a jestli třeba přijde domů, tatínek ji ale hned zarazil, když striktně odvětil, že to je čistě jeho záležitost.

Pepa se hned pustil do plnění svých úkolů. Alena mu sice chtěla poradit, Pepa si do toho ale nenechal mluvit. Bylo znát, že už si lezou trochu na nervy.

V Čechách se jelo na výlet do Prahy, ale ani to nijak Olgu se Standou nesblížilo.

Poslední dny už se oba páry opravdu těšily domů a počítaly hodiny. Při setkání mezi 8 očima si vzala slovo Alena a nebrala si moc servítky. Olze vyčetla, že jejich dcery hodně jedí, a nepřímo tak zaznělo, že jsou tlusté. Zároveň se pustila do věkového rozdílu mezi Olgou a Pepou, a její manžel dokonce řekl, že si na něj Pepa za 20 let vzpomene, až už s Olgou nebude chtít být.

Partneři se Znojma zachovali dekorum a jen odvětili, že je jim spolu dobře, žijí aktivně a mají se rádi.

Návrat domů byl plný emocí, především na Moravě, a obě rodiny se shodly, že 10 dnů stačilo. Všichni jsou spokojení tak, jak žijí.

Autor: REDAKCE