Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

5 super vychytávek pro malý byt

16. května 2022 | 06:00

Máte pocit, že se do bytu nevejdete? Na vině může být nejen příliš mnoho nábytku a věcí, ale i detaily, které prostor zmenšují. 

Někdy stačí opravdu málo, abyste své království opticky zvětšila a dodala mu útulnost. Velkou roli přitom hrají barvy, nábytek nebo doplňky. Podívejte se, jak na to.

1) Vsaďte na studené odstíny

Teplé barvy sice dodávají pocit útulnosti, bohužel ale prostor spíš zmenšují. Pokud dáváte přednost bílé, určitě tím nic nezkazíte, jestliže si chcete ale s barvami trochu pohrát, zkuste stěny vymalovat studenými odstíny, jako je krémová, bledě modrá či světle šedá. Chybu neuděláte ani moderní mátově zelenou v tlumených odstínech. Rozhodně se vyvarujte tmavých barev na velkých plochách. Zdaleka nejhorší volbou je pak červená. 

Video se připravuje ...
Jak bydlí zpěvačka Petra Janů v pražských Dejvicích? • VIDEO: Videohub

2) Cokoli se leskne

Zvětšující efekt mají i lesklé povrchy nábytku či kuchyňské linky, anebo využití zrcadel, která vytvářejí dojem hlubšího prostoru. Tento trik se často využívá v ložnicích, kde se dá přes celou stěnu vybudovat zrcadlová vestavěná skříň, anebo v předsíních. V případě, že zrcadlo umístíte naproti oknu, je důležité zvolit také správné stínění, aby se od plochy neodrážely sluneční paprsky, které by znepříjemnily pobyt v místnosti. 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Autor: Štěpánka Bínová