Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Už nikdy žádný stres! Jak se uklidnit do 5 minut?

Jak se uklidnit do 5 minut?
19. dubna 2022 | 06:00

Také se někdy vytočíte do nepříčetnosti tak, až máte pocit, že buď musíte strašně řvát, nebo někam zmizet? Jak jinak to ještě můžete řešit?

Když jsem nedávno zůstala na letišti místo toho, abych se vznášela nad Prahou směr Barcelona, protože mi neprošel vstupní dotazník, chtělo se mi u přepážky zvyšovat hlas i brečet zároveň... Jenže to nikomu nepomůže. Uřízla byste si ostudu nebo někoho v návalu emocí urazila. Jak si ale ulevit, aby bylo dobře i vám? Zjišťovaly jsme a máme pro vás pár tipů. Až se do takové situace dostanete, stačí zkusit jednu věc – takovou první pomoc pro vás a vlastně i okolí.

1) Posaďte se

Zní to jako paradox ve chvíli, kdy zuříte, ale věřte, že i tak je potřeba rozbouřené emoce zklidnit. Zkuste se někam rychle posadit, opřít se o něco, ruce položit na stehna nebo složit do klína. Pak zavřete oči a začněte pomalu a v klidu vnímat svůj dech. V nose, v plicích, v hrudníku… Zkrátka kdekoli ho cítíte. Všechno ostatní nechte být a zaměřte se jen na tento jediný úkol – aby myšlenky odpluly někam do nenávratna.

Video se připravuje ...
Barvy, díky kterým vám zmizí deprese • VIDEO: Videohub

2) Zadívejte se na něco

Všímavost je naprosto geniální způsob, jak zvládnout danou chvíli. Tuhle techniku lze praktikovat prakticky kdekoli doma i venku. Stačí začít pozorovat třeba mrak, soustředit zrak na rozkvetlou květinu, na strom, který máte na dosah, nebo na pána, který zrovna kolem vás jede na kole. Odpoutejte se soustředěním na přítomný okamžik od svých emocí, které tak vypnete.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Autor: bla
Video se připravuje ...