Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Nebaví vás uklízet? Vyzkoušejte tyto 3 rady, díky kterým si úklid co nejvíce zpříjemníte!

17. října 2016 | 00:00
Prezentace klienta |

Úklid domácnosti je pro spousty z nás jen nutné zlo, kterému se bohužel nevyhneme, pokud chceme žít v čistém a voňavém prostředí. Určitě jste se už setkali s nejrůznějšími tipy, jak si uklízení usnadnit. Co ale dělat s tím, když vás tato činnost zkrátka nebaví? Přinášíme vám 3 skvělé rady, díky kterým to změníte a přijdete úklidu přeci jen na chuť. 

1. Vyzrajte na největšího nepřítele jménem chaos

Znáte to – stojíte uprostřed pokoje, bezradně se rozhlížíte a přemýšlíte, na co se vrhnout nejdříve. A to vás pořádně otráví. Zvládnete to mnohem lépe, když si na začátku sepíšete plán s jednotlivými úkoly pro konkrétní místnosti. Budete tak jasně vědět, co všechno máte před sebou a co vás ještě čeká. Navíc si splněné položky můžete odškrtávat. A pohled na hotové úkony vás bude těšit.

Autor: Jika

2. Motivujte se

Stanovte si kromě cíle i odměnu za jeho dosažení. Řekněte si, že až doděláte koupelnu, půjdete si dát oblíbenou kávu a k ní něco dobrého na zakousnutí. Nebo že si pak na chvilku zdřímnete. Je jedno, co to bude, ale vidina něčeho příjemného za vynaložené úsilí promění úklid na v zábavnou hru. A o to jde.

3. Udělejte si u toho pořádnou Čistotéku

A na závěr to nejlepší. Neexistuje lepší způsob, jak zajistit, aby byl úklid snesitelnější. Poslouchejte hudbu nebo mluvené slovo. Víte, že bylo nedávno spuštěno unikátní rádio, kde toto všechno najdete na jednom místě? Jmenuje se Bubble a je dostupné online 7 dní v týdnu, 24 hodin denně. Stačí kliknout a o super zvukovou kulisu je postaráno. S hudebním doprovodem vám nejenže úklid půjde parádně od ruky, ale ještě se naladíte na pohodovou vlnu. Vyberete si z různých žánrů nebo pořadů, mezi kterými nechybí dokonce ani čtení oblíbených časopisů či knih. Z vysílání se dozvíte i zajímavé informace o tom, kam vyrazit na výlet nebo jaké filmy běží v kině. Vyzkoušejte ho hned teď!

Autor: Jika