Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Jak si namalovat na obličej českou vlajku či knír podle Samkové

Fanděte s českou vlajkou na obličeji. Poradíme vám, jak jí co nejlépe namalovat.
17. února 2014 | 11:00

Zítra čeká české hokejisty zásadní souboj, ve kterém jde o všechno. Na led se postaví se slovenskými bratry a poražení balí kufry a jedou domů. Buďte fanouškem se vším všudy a namalujte si na tvář národní vlajku. Poradíme vám, jak na to. 

K vyobrazení národní vlajky budete potřebovat speciální barvy na obličej, které koupíte téměř v každém hračkářství, obchodech s karnevalovými převleky a samozřejmě na internetu. 

Pokud chcete, aby vám vlajka vydržela co nejdéle, minimálně den před malováním nepoužívejte krémy na obličej. Ženy mohou být šťastné, že barvy skvěle drží i na make-upu, který ovšem nesmí být příliš mastný. 

Drobná vlajka na tváři

Pokud si vlajku budete malovat sama, dejte pozor na zrcadlení. Začněte modrým trojúhelníkem, který vždy směřuje (jako šipka) směrem k uším. Dále sáhněte po červené barvě a dokreslete dolní obdélník. Posledním krokem je horní bílý obdélník. Všechny obrazce můžete vybarvit hned, nebo až po dokončení celého obrysu vlajky. 

Minimálně 30 minut na své "dílo" nesahejte, aby dostatečně zaschlo. Nezapomeňte si barvičky sbalit s sebou. Během horlivého fandění může dojít k rozmazání (vím, o čem mluvím). 

Vlajka přes celý obličej

Pokud nejste troškař, pomalujte si rovnou celý obličej. Zabere to sice více času, ale o to lepší je konečný efekt. Začněte opět modrým trojúhelníkem, který směřuje (jako šipka) od čela směrem k nosu. "Šipku" ukončete v horní části nosu a vynechejte obočí. Poté sáhněte po červené barvě a pravou část obličeje pomalujte. Dejte pozor na oblast kolem očí. To samé platí i o levé straně, kterou vybarvíte bílou barvou. Vlajku ukončete v oblasti spodní čelisti. Je lepší nedotahovat vlajku až na krku, protože byste si mohli barvu setřít oblečení a to si ušpinit.

Knír podle Samkové

Zaujal vás knír v národních barvách, který přinesl štěstí zlaté olympioničce Evě Samkové? Zvládnete ho levou zadní. Tvar knírku je jen a jen na vás, záleží jen na tom, abyste dodrželi správný postup barev. Odshora je seřaďte abecedně - bílá, červená a modrá. 

A teď už stačí pořádně fandit a mít trochu štěstí, aby se naši hokejisté probojovali do čtvrtfinále. Držíme palce! 

hokej
Autor: Shutterstock