Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Holky, držíme palce! Česky, které bojují na olympiádě o medaili

  • Martina Sáblíková
    7. února 2014 | 09:00

    Dnes, 7.2., startují dlouho očekávané Olympijské hry v Soči. Pojďme se společně podívat na naše želízka v ohni v podobě krásný a sportovně nadaných žen.

  • Gabriela Soukalová (24)

    Gabrie Soukalová
    Autor: EPA
    Česká biatlonistka má na svém kontě spoustu výher a úspěchů. Již sedmkrát vyhrála individuální závod světového poháru a loni získala bronzovou medaili na Mistrovství světa ve smíšené štafetě. Křehká blondýnka se s tím zkrátka "nemaže" a letos je velkou favoritkou na medaili.
  • Veronika Vítková (25)

    Rodačka z Vrchlabí je také českou reprezentantkou v biatlonu. V juniorské kategorii již získala titul mistryně světa a společně s Gabrielou Soukalovou vybojovala bronzovou medaili na Mistrovství světa 2013 ve smíšené štafetě.

    Veronika Vítková
    Autor: ČTK
  • Eva Vrabcová- Nývltová (28)

    Česká běžkyně na lyžích startovala v klasickém lyžování již pětkrát na mistrovství světa a dvakrát na zimní olympiádě. Medaile zatím získala pouze na mistrovstvích juniorů. Uvidíme, jak dopadne v Soči.

    Eva Vrabcová-Nývltová
    Autor: ČTK
  • Ester Ledecká (18)

    Ester Ledecká
    Autor: ČTK
    Dcera zpěváka a skladatele Janka Ledeckého je sportovkyně tělem i duší. Na zimní olympiádě ukáže své snowboardové schopnosti v paralelní slalomu a paralelním obřím slalomu. Ester je již dvojnásobnou juniorskou mistryní světa a letos v lednu vyhrála závod světového poháru.
  • Šárka Pančochová (23)

    Šárka Pančochová
    Autor: ČTK
    Česká snowboardistka vyhrála již dvakrát závod světového poháru a na Mistrovství světa 2011 získala stříbro. Na posledních olympijských hrách skončila na U-rampě na 14. místě.
  • Eva Samková (20)

    Eva Samková
    Autor: ČTK
    A u snowboardu ještě zůstaneme, protože za zmínku určitě stojí i "crossařka" Eva Samková. Na olympiádu sice vyráží poprvé, ale je dvojnásobnou juniorskou mistryní světa  a vítězkou tří závodů světového poháru.
  • Šárka Strachová (Záhrobská), (28)

    Šárka Strachová
    Autor: ČTK
    Čerstvě vdaná sportovkyně, kterou známe především podle rodného příjmením "Záhrobská", se vzpamatovala z náročné operace a dostala se zpět do formy. Reprezentantka ve sjezdovém lyžování již za svou kariéru získala tři medaile z mistrovství světa a dvakrát vyhrála závod světového poháru. Na poslední zimní olympiádě získala bronzovou medaili ze slalomu.
  • Nikola Sudová (31)

    Nikola Sudová
    Autor: ČTK
    Nikola Sudová je česká akrobatická lyžařka, která se specializuje na jízdu v boulích. Za svou kariéru vybojovala stříbro a bronz z mistrovství světa a dvakrát zvítězila v závodě světového poháru.
  • Martina Sáblíková (26)

    Martina Sáblíková
    Autor: archiv
    Nejúspěšnější ženskou reprezentantku Olympijských her v Soči není třeba představovat. Trojnásobná medailistka z posledních olympijských her je velkou českou nadějí na zlato.

Diskuse ke článku
.