Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Zpověď redaktorky: 14 dní nekouřím a manžel prosí, ať si zapálím!

Redaktorka Majka se rozhodla přestat kouřit. Přečtěte si, jak to probíhá.
12. února 2014 | 13:00

Pokud se odhodláváte přestat kouřit, mám pro vás dobrou zprávu. První týden je sice peklo, ale druhý se dá docela v pohodě přežít.

Den osmý

Článek o tom, že nekouřím, jsem hodila na facebook a dozvěděla jsem se, že:
1. Konečně jsem dospělá holka, která se umí rozhodnout (od dvacetileté sestřenice).
2. Že i po osmi letech by odnaučený kuřák kouřil, až by brečel (od bývalé švagrové).
3. Když vydržím, vyběhnu i po šedesátce jakýkoli kopec (od tety).
Jako motivace mi to nepřipadá nic moc, ale napadlo mě, za ušetřené peníze nakoupit nové oblečení. Uvidíme, jestli něco ušetřím.

Den devátý

Pořád dokola si říkám: Co kdybych si dala jen jednu cigaretku. To nikdo nepozná, mne to udělá radost a vlastně o nic nejde. A sama si odpovídám: Neblázni, to vydržíš, nejsi žádné máslo. Problém je, že tenhle vnitřní rozhovor „jedu“ tak dvacetkrát za den. Ještě abych se z nekouření zbláznila!

Den desátý

Připadám si klidná, nezávislá, voňavá a vyrovnaná. Nechápu, proč mě můj muž prosí, ať si zapálím. Prý mi klidně koupí karton cigaret, jen ať, proboha, začnu zase kouřit. Naznačuje, že jsem nervózní, hysterická a nedá se se mnou vydržet. To mě fakt vytočilo. Taková pomluva!

Den jedenáctý

Pořád nemůžu přijít na to, čím kuřácký rituál nahradit. Dokonce jsem se na to ptala na jedněch „protikuřáckých“ webových stránkách, ale neodpověděli mi. Maminka mého muže říká, že místo cigarety žužlá tyčinku. Díky tomu prý denně vykouří už "jen" krabičku. Bojím se, že bych tyčinky nežužlala, ale jedla ve velkém, a byly bych nervózní nejen z nekouření, ale i z tloustnutí. Ach jo.

EU unie bojuje proti kuřákům a talčí své členské státy k přijetí přísnějších zákonů
Autor: profimedia.cz


Den dvanáctý

Stydím se, opravdu se stydím, ale když mě můj muž tak strašně rozčilil (jen si nepamatuju proč, ale určitě to bylo něco strašného)… Prostě jsem si zapálila. Přísahám, že jen jednu a ještě necelou.

Den třináctý

Včerejší úlet měl jednu obrovskou výhodu. Vzhledem k tomu, že mi cigáro, které jsem vykouřila vzteky, abych se uklidnila, nechutnalo, přestala jsem se ze dne na den proklínat. Je mi jedno, že nekouřím a začínám být na sebe pyšná. To zvládnu.

Den čtrnáctý

Začínám myslet i na jiné věci, než na cigarety. Je mi sice líto, že nebudu patřit do kuřáckých part, kde se vždycky nejlíp probírá život, že nebudu moct utíkat do svého světa s cigaretou na balkon, ale no a co. Já nekouřím!

Autor: MAJ
Video se připravuje ...