Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Zpověď redaktorky: Týden nekouřím a nenávidím celý svět

Redaktorka Majka se rozhodla přestat kouřit. Přečtěte si, jak to probíhá.
3. února 2014 | 06:00

Nebudu vám radit, jak se odnaučit kouřit v klidu a pohodě. Já to zkouším na vlastní kůži a je to dost peklo. Ale vydržet se dá.

Den první

Žádné velké rozhodnutí, předsevzetí a už vůbec ne přípravy. Prostě jsem si jen zapomněla koupit cigarety, a když už jsem to bez nich vydržela den, tak jsem si řekla, že už to vydržím i zbytek života. Krása, paráda, nádhera. Budu voňavá, vyhladí se mi pleť a celý organismus ožije. Těším se.

Den druhý

To byl ale pitomej nápad přestat kouřit. Jak já bych si dala cigaretu. Můj milovaný ranní rituál – dát si jednu před tím, než vejdu do práce. Na lavičce v klidu, srovnat si hlavu, naladit se, ujasnit, co mě čeká…bez cigarety mě to nebaví. Takže od tramvaje zatočím rovnou do kanceláře, ale jsem naštvaná na sebe i celý svět.

Den třetí

Všude jsem rozhlásila, že nekouřím, protože mi pak bude trapnější si zapálit. Ale nesnáším celý svět a kuřáky zvlášť. Na ulici je jich snad milion. Snad si mezi sebou řekli, že jsem přestala, a rozhodli se mě provokovat. Každý druhý chodí s cigaretou v ruce. Chybí mi rituál a jiný jsem ještě nevymyslela. Ach jo.

Pokud sněmovnou projde přísnjěší varianta protikuřáckého zákona, bude cigaretkám na mnohých veřejných místech konec
Autor: profimedia.cz

Den čtvrtý

Začínám se uklidňovat, ale povolila jsem si jednu cigaretu během rozhovoru s hercem Michalem Dlouhým. To bych přece byla blázen, kdybych si s takovým slavným kuřákem jednu nedala, ne?

Den pátý

Asi jsem blázen, ale já si tu cigaretu s Michalem Dlouhým fakt nedala. Měla jsem chuť, strašnou chuť, ale nedala. Jsem dobrá, ale to mi moc náladu nelepší. Už abych vymyslela odměnu za nekouření.

Den šestý

Ještě pořád všechny nesnáším a nejvíc sebe. Proč jsem se rozhodla nekouřit, když mám život jeden velký nervák s nejasným koncem? Dobře, dneska si dám jedno cigárko se svými sourozenci během kulečníku. To snad nebude takový problém…

Den sedmý

Týden. Týden nekouření, protože jsem to i se svými kuřáckými sourozenci vydržela a nezapálila si. Jen asi nejsem dvakrát milá. Štvu sama sebe a zřejmě i své okolí, protože dneska mě dcera prosila, ať si zapálím, že se to se mnou nedá vydržet. No a co, tak jsem vzteklá, náladová a chce se mi kopat do věcí. Dokud nikoho nebiju, tak je to pohoda, ne? Budu zdravá, krásná a nezávislá. Tedy pokud to přežiju.

Nevím, jestli se i vy právě zbavujte závislosti na cigaretách, začínáte hubnout nebo plníte jiné předsevzetí, ale držím vám palce. Každopádně v tom nejste sama. Pokračování příště…

Autor: MAJ
Video se připravuje ...