Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Konečně! Figuríny XXL slaví úspěch, vypadají jako skutečné ženy

15. dubna 2013 | 14:30

ANKETA: Odzvonilo už anorektickým "modelkám" z plastu, které na nás shlížejí z výloh a podstavců v obchodech? Určitě je to na dobré cestě. Švédský obchodní dům Áhléns si totiž nechal vyrobit figuríny s přirozenými proporcemi a reakce lidí je více než kladná.

I když většina z nás nemá míry modelek, módní průmysl si urputně trvá na svém. Po přehlídkových molech se potácejí vyzáblá pobledlá stvoření, která často na útlých nohách sotva stojí, z reklamních bilboardů se na nás dívají graficky zeštíhlené krásky, figuríny v obchodech "oblékají" velikost 36.

Švédský obchodní dům Áhléns se však rozhodl jít doslova proti proudu. Nechal si vyrobit figuríny na zakázku. V oddělení prádla se tak jen v kalhotkách a podprsence objevily "skutečné" ženy. Ty, které oblékají velikost 42 a dokonce i 46.

Figuríny vypadají jako živé.
Autor: Facebook/Ahléns

"Podívejte se, co mají u Åhlens! Figuríny, které konečně vypadají jako ženy s běžnou velikostí. Tleskám! Pořád štíhlá, ale zdravým způsobem. Líbí se mi," píše pod fotkou Marita Iversen.

A rozhodně není sama. Obrázek se během pár dnů stal doslova virálním hitem. Sdílejí ho tisíce lidí po celém světě. "Miluju to! Ne všechny ženy mají velikost 0. Musíme přestat lidem vnucovat myšlenku, že hubený znamená dokonalý. Většina skutečných žen má křivky!", napsala Nicole Doom.

Figuríny vypadají jako živé.
Autor: Facebook/Ahléns

Našli se samozřejmě už i kritici, kteří tvrdí, že "obtloustlé figuríny omlouvají obezitu". Většina lidí je však přesvědčena o tom, že je "osvěžující vidět figuríny, které odrážejí skutečné tělo".

"Podobné figuríny máme ve všech našich prodejnách," řekla Ann Almqvist, obchodní manažerka City Åhlens v Malmö. "Jsme jediný řetězec ve Švédsku, která je má."

Doufejme, že se další společnosti už brzy inspirují a přehodnotí svou volbu figurín.

Chtěli byste, aby se takové figuríny objevily i ve výlohách našich obchodů?
97,7%
2,3%
Děkujeme za Váš hlas!
2852 hlasů
67 hlasů

Video se připravuje ...