Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Neuvěřitelné! Pařížská mola ovládly modelky velikosti XXL!

29. října 2013 | 08:00

Myslíte si, že přehlídková mola jsou určená pouze ženám s konfekční velikostí 32? To už dávno není pravda! Podívejte se na úžasně sebevědomé a přitom baculaté ženy, které předváděly módu na letošním prvním ročníku Pulp Fashion Week v Paříži.

Kypré tvary, silná stehna a bujné poprsí. Při pohledu na tyto ženy na ulici by vás jen stěží napadlo, že se koukáte na sebevědomé modelky. Jenže právě jim patřilo o víkendu přehlídkové molo v rámci pařížského Pulp Fashion Week.

Vnadná kolekce

První ročník pařížského Pulp Fashion Week
Autor: facebook.com/HdcParis
Myšlenka uspořádat tento módní týden pro plnoštíhlé, se zrodila v hlavě francouzské módní návrhářky Jean-Ida, jejíž letošní zimní kolekce pro velikosti 40-54 nese příznačný název Vnadná.

5 statečných

První ročník pařížského Pulp Fashion Week
Autor: profimedia.cz
Celá přehlídka přitom byla v režii pouze pěti žen o velikosti xxl, které ale mindráky rozhodně netrpí. Naopak! Jejich cílem bylo připomenout, jak důležitá je historie tělesných křivek a že svět módy nemusí patřit jenom anorektickým vyhublinám.

První, ale ne poslední

Kromě kompletní organizace a zajištění propagace, se těchto 5 žen tedy předvedlo i na molu, ve vybraných outfitech z kolekce Vnadná. Někomu možná budou tyto dámy připadat tlusté, my jim ale fandíme! A přejeme spoustu dalších, úspěšných ročníků.

Autor: Brigita Zemen