Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Konec dietám! XL ženy jsou šťastnější než ty s velikostí XS!

Kultu štíhlosti odzvonilo! Dámy s plnými tvary se cítí sebevědomější, než ty hubené.
11. listopadu 2013 | 11:30

Vypadá to, že jsme se konečně přestaly poměřovat s vyretušovanými modelkami a začaly milovat vlastní zaoblená těla! Tedy alespoň některé z nás. Britská studie ukázala, že celé tři čtvrtiny žen jsou více než spokojené se svojí XL postavou!

Podle nejnovější britské studie, které se účastnilo celkem dva tisíce žen, jsme prý mnohem spokojenější s plnými křivkami, než s velikostí pro modelky. Nevěříte? Pak vězte, že celých 74% žen s konfekční velikostí 44 tvrdí, že se ve svém těle cítí prostě báječně. Stejný pocit však má jen 42% žen s velikostí 34.

Sexy jako Kim Kardashian

Nigella Lawson
Autor: shutterstock.com
Dámy, které se netrápí dietami, ale naučily se milovat svoje plné tvary říkají, že se cítí sebejistě, sexy a spokojeně. Tím největším důvodem, proč tomu tak je, jsou prý jejich velká ňadra a zaoblené zadečky.

A jaké celebrity jsou jejich největšími idoly? Nikdo jiný než královna kuchyně Nigella Lawson, zpěvačky Beyonce a Adele nebo hvězda televizních reality show Kim Kardashian.

Velikost XS je out!

Beyonce
Autor: Profimedia.cz
Co je ale na studii opravdu šokujícího je fakt, že celých 36% žen s velikostí 34 závidí baculkám jejich ženské tvary a přály by si, aby i ony byly v těchto partiích plnější. 24% je dokonce přesvědčeno, že by se díky většímu poprsí i pozadí cítily sebevědomější a více sexy.

Skončí tedy konečně kult krásy prosvítajících kostí a nahradí ho sláva ženských tvarů? Těžko říct. Pokud jste ale i vy majitelkou svůdných křivek, máme pro vás 5 tipů, jak je zvýraznit a potlačit nedostatky:

...
Autor: archiv firmy
1. Formovací prádlo je základ! V dnešní době si již můžete vybrat z nepřeberného množství stahovacího spodního prádla, které umí s vaší postavou hotové zázraky. Vyhladí faldíky a zpevní vaše tvary. Proč myslíte, že jej celebrity tak milují?

2. Nebojte se upnutějšího oblečení. Neříkáme,že máte nosit přímo úpletové šaty, ale pokud své špíčky skrýváte pod volnými, rozevlátými halenami, zbytečně si opticky přidáváte kila. Raději ukažte svůj sexy dekolt v topu upnutém přes ňadra a volnějším přes bříško.

...
Autor: archiv firem
3. Buďte barevná! Je pravda, že tmavší tóny opticky zeštíhlují, neznamená to ale, že musíte chodit jako šedá myš. Potlačte silná stehna tmavými džínami, ale klidně si k nim vezměte top ve výrazné barvě. Například pudrově růžové nebo tyrkysové. Co ale raději odložte jsou výrazné květinové nebo geometrické potisky.

4. Vyhněte se kanýrkům, volánkům, nabírání a vycpávkám. Pokud tedy nechcete vypadat jako obří nadýchaný zákusek. V jednoduchosti je krása.

...
Autor: archiv firmy
5. Sáhněte po pásku, nebo zavinovacích topech. Dokážete tak jednoduše vytvořit kontrast mezi štíhlejším pasem a objemnějšími boky. A právě tento kontrast je to, díky čemu vypadáte opravdu sexy!

Autor: brig