Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Nemusí téct krev, aby šlo o život: Domácí teror není jen fyzické násilí!

24. listopadu 2013 | 06:30

V pondělí je celosvětový Den boje proti domácímu násilí, nový projekt Isida Amenti Tour ale startuje již dnes. Přijďte dnes do pražského OC Šestka podpořit rozvoj prevence a pomoci ženám v azylových domech, které se stali oběťmi domácího násilí.

Neziskovou organizaci Isida Amenti, která se zaměřuje na následnou pomoc obětem domácího násilí a preventivní, osvětovou a kulturně-charitativní činnost, žaložila v srpnu letošního roku Jana Khalifa.

Zakladatelka Isida Amenti Jana Khalifa a herečka Vlastina Svátková
Autor: facebook.com/isidaamenti
Organizace vznikla na základě dlouholetých osobních zkušeností. Rčení Co tě nezabije, to tě posílí, zde tak platí doslova. „Nemuselo to tak dopadnout...ale síla, odhodlání a touha udělat něco pro druhé, kteří jsou ještě na začátku své cesty, zvítězila.“, říká zakladatelka Jana Khalifa.

Násilí je až na konci cesty

Isida Amenti Tour si proto klade za cíl upozornit na domácí násilí ve všech jeho stádiích, podobách a formách. Obzvláště na ty prvotní, které přicházejí plíživě, pozvolna a nenápadně. Fackami totiž domácí teror téměř nikdy nezačíná! Proto si také jako motto kampaně zvolili větu Nemusí téct krev, aby šlo o život.

Putovní výstava fotografií fotografií, které mají ukázat domácí násilí ve všech jeho fázích a formách začíná v pražském obchodním centru Šestka, v průběhu roku vystřídá další obchodní domy v Praze a zavítá také do Brna, Ostravy, Liberce, Plzně a Českých Budějovic. Svoji tvář jako modelka pro tuto charitativní akci propůjčila herečka Vlastina Svátková. Šest výsledných fotografií je dílem známého fotografa Vavřince Menšla.

Isida Amenti Tour si jako své motto zvolila větu: Nemusí téct krev, aby šlo o život.
Autor: Vavřinec Menšl pro Isida Amenti
Celebrity pro dobrou věc

Součástí dnešního zahájení Isida Amenti Tour je charitativní prodej drobných vánočních předmětů, jehož výtěžek půjde na rozvoj prevence a konkrétní pomoc ženám v azylových domech a možnost diskuze s odborníky, právníkem a ženami, které mají tuto traumatizující zkušenost za sebou, ale dokázaly se z ní vymanit a začít znova, často i s malými dětmi.
Isida Amenti Tour si jako své motto zvolila větu: Nemusí téct krev, aby šlo o život.
Autor: Vavřinec Menšl pro Isida Amenti

V rámci akce proběhne i autogramiáda osobností, které se rozhodly ISIDA AMENTI TOUR osobně podpořit, Nely Boudové, Lucie Benešové, Idy Saudkové, Jana Révaie a Lenky Fialové.

Přijďte společně s námi podpořit boj proti domácímu násilí již dnes, do pražského obchodního centra Šestka. Těšíme se na vás!

Autor: Brigita Zemen
Video se připravuje ...