Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Večeře v oblacích: Nezapomenutelný nejen kulinářský zážitek se vám vryje do paměti na celý život!

14. září 2020 | 13:00

Nezapomenutelný zážitek, který pojí exkluzivní jídlo, uvolněnou atmosféru, dechberoucí pražská panoramata a adrenalin v krvi.  Dinner in the Sky ve výšce 50 metrů nad zemí se vám vryje do paměti na celý život.

Zážitek v podobě večeře v oblacích v pražských Riegrových sadech jsem si mohla prožít na vlastní kůži a řeknu vám: vzpomínat na to budu do konce svého života. Ještě nyní ve mně doznívají víkendové pocity této romantiky!

Myšlenka akce Dinner in the Sky spočívá v tom, že za pomoci jeřábu je plošina s dvaadvaceti hosty a majestátním obdélníkovým stolem vyzdvižena do výšky padesáti metrů. Že se obáváte, máte panickou hrůzu z výšek a nedokážete si absolutně představit jíst ve vzduchu, ačkoliv ve vás dřímá kapka zvědavosti za doprovodu lehkého adrenalinu? Překonejte se! Protože i těm největším akrofobikům se dostane do pár minut pocitu jistoty i „pevné půdy pod nohama“. Jak paradoxní, ale pravdivé. Mluvím totiž z vlastní zkušenosti. Jen při podívání se z okna se mi točí hlava, ale tady zkrátka zvítězila lidská zvědavost a jsem za to nesmírně vděčná! A pokud budete přece jen ještě těsně před vstupem na rozpacích a budete si zahrávat s myšlenkou rychlého úprku, neodmítněte uvítací skleničku bublinek od vřelé a milé obsluhy. Ta vám po příchodu i změří teplotu – vzhledem k nynějším opatřením. Můžete se tak cítit bezpečně i s ohledem na zdraví.

A čím je umocněna tolik exkluzivní večeře v oblacích?

Jednoznačně uvolněnou atmosférou. Právě ta totiž může za to, že se dostanete do pocitu bezpečí. Při prvních sekundách a pomalém zvedání plošiny se cítíte stále nesvá, kladete si otázku, zda vůbec dokážete pozřít i malé sousto, aniž by se vám dělalo špatně. Vzhledem k zábavnému projevu personálu a celého týmu s kuchaři v čele se vám za pár minut dostane úlevy a slasti. Ta nastane i v okamžiku prvního ochutnání předkrmu a také si uvědomíte, že vás jistí bezpečnostní popruhy – a nemůže se vám nic stát. Menu je letos pod vedením vtipné a milé loňské finalistky MasterChefa Ley Skálové a ostříleného chefa Dalibora Navrátila. Na vzdušné palubě vás však přivítá také spolu s Leou pohodář Miroslav Polák se svou bohatou kulinářskou minulostí. Kuchařská dvojice, která do sebe zapadá jako puzzle.

Podívejte se do fotogalerie na zážitek z oblaků! 

Předkrm v podobě gazpacha z vodního melounu a pálené limetové krevety s rýžovým chipsem je skvělé úvodní nabuzení chuťových pohárků. Ty eskalují své rozechvění při následujícím druhém chodu. Kulajda. Exkluzivní polévka s espumou ze smetanového velouté a nakyslými hříbky shimeji vás totiž dostane do ještě větší výšiny, než ve které se sami právě nacházíte! Hlavní chod v podobě plátků kachního prsa s výtečnou omáčkou demi glace s redukcí z portského vína skrývá tolik vyvážené chutě a večeře zakončená jogurtovým mousse se segmenty pomeranče a omáčkou z mučenky a likéru Grand Marnier je tou nejlepší sladkou tečkou. „Můžu tento zážitek a poděkování vám povýšit ještě o třídu výše?“ ptal se jeden z hostů kuchařů. A na jejich souhlasný pokyn – ano – doslova vylízal talíř. Gesto naprosto se neslučující s etiketou, avšak důkaz té nejvyšší pocty.

Pak už zbývá jen závěrečné rozloučení se v oblacích, ale vy si přejete zůstat. Zážitek, který nelze přirovnat k jiným. Rozhodně zajděte! Zbývají už totiž jen tři termíny od pátku 18. do neděle 20. září. Další sezona bude pak opět až příští rok.

Více informací naleznete na stránkách Dinner in the Sky.

Autor: Žaneta Podlahová
Video se připravuje ...