Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Skandály prince Harryho: Co ještě nevíte o idolu, který dnes slaví narozeniny

  • Princ Harry
    15. září 2023 | 06:00

    Sympatický zrzek, Jeho královská Výsost vévoda ze Sussexu, se narodil patnáctého září před devětatřiceti lety jako mladší syn krále Karla III. a jeho první ženy princezny Diany. Moc šancí na to, že by se někdy stal králem, neměl, ale on si s tím hlavu nikdy nelámal, což dokazuje i jeho odchod z královské rodiny. Než se stal spořádaným manželem Meghan a otcem Archieho a malé Lilibet, docela slušně zlobil.

    Ačkoliv se zdálo, že princ Harry, vévoda ze Sussexu, má své nejbouřlivější období plné skandálů za sebou, dlouho mu to nevydrželo. Ať už to byl odchod z královské rodiny, interview s Oprah Winfrey, v němž se společně s Meghan rozhovořil o jejich depresích a dalších těžkostech spojených s životem v královské rodině, která herečku Meghan nikdy tak úplně nepřijala, kontroverzní dokument na Netflixu nebo jeho memoáry, stále je kolem něj rušno. Harry se tak, společně se svou manželkou, stal jedním z médii nejsledovanějších lidí na světě a žádný jeho krok nezůstane bez povšimnutí. U příležitosti jeho dnešních narozenin však stojí za to připomenout si jeho dosavadní život i největší přešlapy, které se s ním pojí.

  • Zlobivý kluk královské rodiny

    Autor: Profimedia

    Měl přezdívku „bad boy“ královské rodiny, protože některé jeho skandály stály skutečně za to. Ovšem jak prohlásil bývalý sekretář princezny Diany Patrick Jephson, ona by s ním rozhodně sympatizovala. Diana byla srdečná, empatická a vnímavá, takže by měla pochopení nejen pro synovy skandály, ale i pro výběr nevěsty. Jaký byl a je, co všechno provedl a za co by si zasloužil pochvalu? Tohle jste o něm možná nevěděli!

    VIDEO: Třaskavý dokument Harry a Meghan

    Video se připravuje ...
    Třaskavý dokument Harry a Meghan: další ukázky, další bouře • VIDEO: Netflix, The Duke and Duchess of Sussex, idh

  • Odmalička měl dobré srdce

    Autor: Profimedia

    Když chodil Harry v Londýně do školy, nejprve se s dětmi moc nesnesl, a byl dokonce šikanován. Už odmalička byl dobrosrdečný kluk, který rád pomáhal. Tuhle vlastnost zdědil zřejmě po matce Dianě. Jako malý zachránil například králíka bez ucha, kterého našel ve stodole u Highrove. Strávil taky spoustu hodin na venkovském statku mezi ovcemi. Později navštěvoval stejné školy jako jeho bratr William, kde přičichl ke sportu, zvláště k pólu a ragby.

  • Viděl se s Mandelou a pomáhal v sirotčincích

    Autor: Profimedia

    Po skončení školy si dal na rok pauzu a odjel do Afriky a Austrálie, kde pomáhal v sirotčincích nebo na farmách, kde se staral o dobytek. V roce 1997 se v Africe setkal s Nelsonem Mandelou a taky navštívil koncert oblíbené skupiny Spice Girls. V roce 2005 začal navštěvovat Královskou vojenskou akademii pod jménem Henry Wales. Jako britský princ nemá příjmení a místo toho se používá název oblasti, kterou spravuje jeho otec.

  • Nejhezčí voják v armádě

    Autor: Profimedia

    Službu v armádě chtěl absolvovat během válečného konfliktu v Iráku, ale z bezpečnostních důvodů mu to zakázali. V letech 2007–2008 odjel tajně do Afghánistánu a strávil tam 77 dnů. Jeho přítomnost byla ale odhalena a Harry musel zpět do Británie. Přesto se do Afghánistánu vrátil v letech 2012–2013 a strávil s armádním leteckým sborem dvacet dnů. Za služby v armádě získal tři medaile.

  • Miluje sport i umění

    Autor: Profimedia

    Je fanouškem fotbalového klubu Arsenal, ale vedle sportu ho zajímá také geografie a umění. Produkoval dokonce dokumentární film Zapomenuté království. Má vlastní erb, který dostal k osmnáctým narozeninám, a vlastní i svůj monogram, kterým je krásné kudrnaté „h“ s korunkou nahoře. Při příležitosti desátého výročí smrti své matky pronesl procítěnou řeč, v níž prohlásil: „Pro nás je důležitější, jak si ji pamatujeme my. Jako milující, velkorysou mámu.“

  • V šestnácti kouřil trávu a pil alkohol

    Autor: Profimedia

    Jeho lumpárny a skandály zřejmě královnu Alžbětu netěšily, on si s nimi ale hlavu nelámal. Už v šestnácti letech pil alkohol a kouřil marihuanu. Rodina byla zděšená a poslala ho na odvykací kliniku, aby mu odborníci promluvili do duše. Alkohol Harrymu ale pořád chutnal, důkazem byly fotografie, které pořídili paparazzi, na nichž princ olizuje bradavky svého kamaráda. Na jiných snímcích má na hrudi sklenku vína, popíjí vodku nebo se motá a padá pod auto, případně do bazénu. Kdo by toho zlobivého rošťáka nemiloval?

  • Skandál s nahým zadkem v Las Vegas

    Autor: Profimedia

    Co se stane ve Vegas, zůstane ve Vegas. To je prý obecná pravda. Pro Harryho to bohužel neplatí. Když je někdo člen královské rodiny, musí počítat s tím, že se nic neutají. V roce 2012 sem Harry dorazil s partou přátel a rozjeli tu mejdan. Bohužel na místě činu vznikly fotografie, na nichž je Harry nahý u kulečníku a zakrývající si přirození. Na jiném snímku zase bez ostychu špulí zadek a při tom objímá cizí ženu. Na tváři má úsměv, jako by se vysmíval celé královské rodině.

  • Rasistické výroky a nacistická uniforma

    Autor: Profimedia

    Čas od času Harry pronesl něco, co nebylo zrovna rasově korektní. O jednom spolubojovníkovi v Afghánistánu například řekl, že je to Pakoš Ahmed. Později tvrdil, že šlo o kamarádskou nadsázku, ale Pakoš je označení pro přistěhovalce z Pákistánu nebo muslimské zajatce. Musel se omluvit. Druhý největší Harryho skandál byl zřejmě ten, když si v roce 2005 na maškarní bál oblékl nacistickou uniformu s páskou a hákovým křížem na rukávě. I to asi myslel z legrace, přesto se i v tomto případě omluvil za „špatnou volbu kostýmu“. Vzhledem k tomu, že se Harry nakonec oženil s Meghan, jejíž matka je Afroameričanka, byly tyto jeho přešlapy opravdu spíše mladickými nerozvážnostmi než odrazem nenávisti či rasismu. Harry naopak v březnovém rozhovoru s Oprah promluvil i o tom, že v královské rodině byl sám kvůli barvě pleti své manželky terčem kritiky, nechtěl však prozradit, kdo nad párem tyto rasisticky laděné soudy vynášel.

  • Rvačky s novináři

    Autor: Profimedia

    Harry se taky rád pral, v říjnu 2004 se například dostal do fyzické potyčky s jedním fotografem, který ho chtěl vyfotit před londýnským nočním klubem Pangea. Skupina fotoreportérů se prý na něj vrhla a chtěla ho fotit, on se jen bránil. Dostal fotoaparátem do obličeje, když se ho snažil odstrčit zpět. Je tedy jasné, že stejnou ránu musel dostat i fotograf, jak objasňoval princ.

  • Ze zlobivého kluka moudrý manžel?

    Autor: Profimedia

    Vzpurné „divoké dítě“ královské rodiny však v posledních letech ušlo kus cesty k sebepoznání. Harry vyrostl, zmoudřel a oženil se. V rozhovoru pro Newsweek připustil, že se nechoval dvakrát přístojně, ale že byl neustále zraněný smrtí své matky, lady Diany. „Potřeboval jsem napravit chyby, kterých jsem se dopustil. Plýtval jsem smutkem a měl spoustu úletů, mnohokrát jsem byl taky blízko k pádu na dno," uvedl. 

Autor: aši, Nia, Aneta Valešová
Diskuse ke článku
.