Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Módní policie: Ivana Zemanová v souboji stylu a elegance prohrála, ale první dámou zůstává

27. ledna 2018 | 16:00

V prezidentských volbách 2018 zvítězil s těsným výsledkem současný prezident Miloš Zeman (73). První dámou tak stále zůstává Ivana Zemanová (52). Která z manželek obou kandidátů je ale stylovější? Jaké outfity zvolily ve všech významných okamžicích prezidentské volby 2018 a jak jim slušely?

První dámy to nemají jednoduché. Zpravidla o tuto funkci nestojí a na školách se na ni také studovat nedá. Vedle alespoň konverzační znalosti anglického jazyka a povinnosti reprezentovat a doprovázet svého muže nejen na zahraničních cestách se od nich očekává jakási noblesa a elegance. A pokud ji první dáma nemá, je těžké se ji naučit.

Lidový styl Ivany Zemanové

Právě to je často kritizováno u nynější první dámy Ivany Zemanové. Bývalá sekretářka a žena, které je zjevně lépe v maskáčích a u tanku než na oficiálních akcích po boku prezidenta republiky, s módou ze začátku bojovala. Možná i díky médiím a týmu poradců ale postupně změnila šatník. Částečně se vzdala oblíbené černé barvy, a dokonce radikálně změnila barvu vlasů. V květnu 2017 se nechala odbarvit z brunety na blondýnu, a přestože většina hlasů tuto změnu spíše neschvalovala, Ivana Zemanová je blondýnkou dodnes.

Na výsledky prezidentských voleb v jednotlivých krajích se podívejte ZDE >>>

Pravdou je, že klidná Ivana Zemanová, která se aktivně do kandidatury svého manžela zapojila až letos, si styl a nadčasovou eleganci osvojuje, ovšem velmi, velmi pomalu. Květované komplety a sukně neurčitých délek vyměnila za šaty, sice stále v tmavých a tlumených barvách, ale zato padnoucí. K volebním urnám přišla po boku Miloše Zemana ve světle šedivých šatech a jednoduchém bílém kabátu, ve kterém omládla. Je suverénně jejím nejlepším outfitem letošních voleb.

To se bohužel nedá říct o volnější halence kobaltově modré barvy s tmavší vzorovanou sukní, které zvolila dnes do volebního štábu. Střih je zbytečně nelichotivý k její postavě a totéž platí pro volné, netopýří rukávy – navíc při výšce Ivany Zemanové. V tomto případě outfit první dámy nezachrání ani klasické lodičky na podpatku, ani nestárnoucí perly. Stále tak platí, že Ivana Zemanová konvenuje lidové, pečlivě pěstované image svého manžela.

Akademický styl Evy Drahošové

Eva Drahošová je o čtrnáct let starší než současná první dáma, je proto logické, že také své outfity přizpůsobuje svému věku a postavení. Jako knihovnice v důchodu a manželka profesora bezesporu obstojí, jako první dámě by jí ale prospěl stylista, který by ji lehce omladil a dodal jejímu konzervativnímu šatníku šarm.

Také obroučky brýlí, přestože tyto v hipster komunitě bezesporu obstojí, by si zasloužily vyměnit za elegantnější a odlehčenější, případně by je bylo možné rovnou alternovat čočkami.

Stejně jako Ivana Zemanová, i Eva Drahošová si libuje spíše v tmavých barvách a jen málokdy je rozbije kouskem oblečení nebo doplňkem, který by jim dodal život. Co jí nelze upřít, je verva, se kterou se mezi prvním a druhým kolem prezidentských voleb pustila do zlepšení svého šatníku, ale pořád je na čem pracovat. Temně modré šaty v kombinaci s kabátkem v barvách trikolory, které zvolila do Rudolfina na poslední debatu kandidátů, patří do kategorie neurazí-nenadchne.

Kdy se prezident Zeman znovu ujme úřadu, se dočtete ZDE >>>

Stejně tak velbloudí kabát a modrá šála, ve kterých přišla k volbám, odpovídá spíše vizáži knihovnice v důchodu a manželce akademika než kandidátce na první dámu. Přitom Eva Drahošová na svůj věk rozhodně nevypadá a trendy by jí sedly. Klidně si ji dokážeme představit v jednoduchých šatech v odvážné ultra violet barvě, která je zvolená barvou roku 2018.

Jejím nejlepším volebním outfitem tak byly tmavě modré šaty s širokými bílými pruhy na bocích a v pase, ke kterým oblékla bílé sako a ve kterých dnes dorazila do volebního štábu po boku svého muže Jiřího Drahoše.

Co se souboje elegance týče, je to mezi oběma dámami stejně těsné jako mezi jejich manžely. Ivana Zemanová je ale výrazně mladší a na to, aby si osvojila styl první dámy, už na rozdíl od Evy Drahošové měla celých pět let prezidentského úřadu Miloše Zemana. Pro nás je proto těsnou vítězkou Eva Drahošová. Škoda jen, že nedostane šanci se ve funkci první dámy projevit.

Podívejte se na sestřih pěti let první dámy Ivany Zemanové a její dcery Kateřiny:

Video se připravuje ...
Porno mejdan, granátomet, přemety ve vizáži a nový pes: 5 let první dámy a Kateřiny Zemanové • VIDEO: Jan Jedlička, Markéta Volfová

Autor: red