Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Zataženo, déšť 16°C

Nová dieta Hollywoodu: Slavní ujíždí na úplňku!

Madonna si "úplňkovou" dietou udržuje stále perfektní postavu!
9. května 2014 | 06:00

Ovlivňuje naše pocity, náladu i spánek. Díky němu se rodí více dětí a rostou rychleji vlasy a slavní podle něj drží diety. Ano, úplněk má opravdu úžasnou magickou moc. Nevěříte?

Právě ve městě „snů“ teď všichni šílí z úplňkové nebo taky „vlkodlačí“ diety. Mezi největší propagátorky patří zpěvačka Madonna, herečka Demi Moore a herec Matthew McConaughey, který díky ní zhubl do Oscarového filmu Klub poslední naděje přes 20 kilo!

Tajemství úspěchu spočívá v tom, že vaši stravu přizpůsobíte cyklu měsíce, který se odvíjí od novoluní a úplňku. Den před novoluním a v den novoluní, stejně jako den před úplňkem a v den úplňku, je nejlepší a účinné nejíst po šesté večer (ideální je to v podstatě každý den, v tato dvě období má ale půst několikanásobně větší účinek!).

Detox plánujte podle měsíční fáze

V novoluní totiž metabolismus pracuje rychleji, a pokud tělo nezatěžujete těžkou stravou, zbaví se nejúčinněji toxických látek. Energii, kterou by jinak spotřebovalo na trávení potravy, použije k regeneraci a vyplavování toxinů.

A stejný účinek má i úplněk. Kombinace odlehčené stravy s půstem po 18. hodině vám zaručí úbytek 3 kila během 24 hodin! Štíhlá těla Demi Moore a Madonny nejsou jen výsledkem drilu v posilovně. Jak obě přiznaly, stojí za nimi především vlkodlačí dieta.

Úplněk vám zaručí bujnou kštici

A herec Matthew McConaughey doporučuje ještě jeden úplňkový fígl. „Pokud chcete posílit svoje vlasy a chlubit se opravdovou hřívou, stříhejte si vlasy pouze v den úplňku. Jen tak budou rychleji růst a zesílí. Moji přátelé si dodnes myslí, že jsem si nechal vlasy nastřelit!“

Žádné drastické hubnutí, žádný stres… Dieta v úplňku je o klidu, vyrovnanosti a pravidelnosti. Nemusíte trpět hlady, stačí jen naslouchat Měsíci. A zázraky se začnou dít dřív, než si myslíte…

Jak vydržet (a netrpět)

1. Nejlépe je jíst jeden druh potravy

  • ovoce nebo zeleninu
  • brambory nebo rýži
  • pít ovocné nebo zeleninové šťávy

2. Důležité je během dne hodně pít - nejlépe vodu.

3. V úplňkové dietě si představujte, že z vás odchází vše špatné a vstupuje do vás nová energie.

Na tyto představy reaguje blahodárně:

  • látková výměna
  • krevní oběh
  • nervový systém

Do ideálního stavu se uvádí dechová frekvence a srdeční tep.

Náš tip: Na stránkách oranzovestranky.cz najdete výpis jednotlivých měsíčních fází na celý rok.

Autor: Dita Černá