Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Magický úplněk: Hubnutí i lásku plánujte podle Měsíce

  • Jak zlepšit svůj život pomocí měsíce? Nechte si závažná rozhodnutí na nov.
    28. února 2014 | 09:00

    Možná ani nevíte, jestli se Měsíc právě nachází v novu, nebo se blíží k úplňku. Ale není to chyba? Když dokáže Měsíc ovlivňovat oceány a chování zvířat, proč by nemohl mít vliv také na vás a vaše tělo? Naučte se využívat lunární fáze ve svůj prospěch.

  • Novoluní - stáří 0 dní

    ...
    Autor: Shutterstock.com
    Cyklus měsíčních proměn začíná novem, nebo-li novoluním. Je to období, kdy se Měsíc nachází mezi Zemí a Sluncem a začíná svoji cestu. Pro vás to znamená nový začátek. Právě období novu je nejideálnější dobou k novým začátkům, rozhodnutím a předsevzetím.

    Chcete-li začít hubnout, požádat šéfa o zvýšení platu, nebo se vrhnout na generální úklid, naplánujte si tyto aktivity na období novu. Půjdou vám s chutí a výjimečným odhodláním. Tato doba je také ideální na očistu organismu. Udělejte si peeling, nebo se rovnou objednejte na kosmetiku a na masáže, jezte lehčí jídla a menší porce a pijte hodně vody.

    Lidé narození v období novu jsou spontánní, do všeho se vrhají po hlavě a jsou živými a zábavnými společníky.

  • Dorůstající srpek - stáří 0 - 6 dní

    ...
    Autor: Shutterstock.com
    Po novu začíná Měsíc stárnout, vzdaluje se od Slunce a my tak můžeme pozorovat jeho osvícenou číst v podobě úzkého srpku. Právě tyto dny vám pomohou snadněji načerpat energii, pokud si ovšem sami nezavřete kanály. Týden v období dorůstajícího měsíce tak ani v nejmenším není vhodný pro pochutnávání si na sladkostech. Masa si naopak dopřejte co hrdlo ráčí.

    Pokožka vašeho těla se v těchto dnech výrazně prokrvuje a snadněji přijímá vše, co jí dáte k dispozici. Omezte proto alkohol a kouření, ale naopak vyrazte na sluníčko a dopřejte si vitaminovou kůru nebo výživnou masku.

    Lidé narození v období dorůstajícího srpku jsou silné osobnosti, které spoléhají hlavně sami na sebe. Stanovují si vysoké cíle a tvrdě pracují na jejich splnění.

  • První čtvrt - stáří 7 dní

    ...
    Autor: Shutterstock.com
    V první čtvrtině své cesty má Měsíc tvar písmene "D" a má největší vliv na růst vašich vlasů. Zatímco depilaci první čtvrť měsíčního cyklu příliš neprospívá, je naopak naprosto ideální doba pro změnu účesu, či prosté zastřihnutí konečků. Vlasy v těchto dnech totiž snadněji regenerují, nabývají na hustotě a také na síle. Na druhou stranu se obtížněji hojí zranění. Operaci, návštěvu u zubního lékaře nebo například ozdobení piercingem si raději plánujte na jiné dny lunárního cyklu.

    Lidé narození v tomto období jsou přemýšliví a váhaví. Bojí se špatných rozhodnutí, takže raději vše pořádně zváží, než se pro něco definitivně rozhodnou. Také jsou ale spolehliví a velmi zodpovědní.

  • Dorůstající Měsíc - stáří 7 - 13 dní

    ...
    Autor: Shutterstock.com
    Měsíc sice vychází stále v pozdější hodinu, avšak v tyto dny se stává již nepřehlédnutelnou dominantou. Pro vás to znamená, že začnete sklízet první ovoce toho, co jste na začátku lunárního cyklu zaseli. Zatímco před týdnem byla ideální doba pro začátky, období dorůstajícího Měsíce je nejlepší pro konce. Chcete-li přestat kouřit nebo dát sbohem smaženým jídlům, teď je ten pravý čas.

    Lidé narození v období dorůstajícího Měsíce jsou hloubaví se smyslem pro trvalé hodnoty. Jsou velmi rodině založení a mají smysl pro spravedlnost a loajalitu. Navíc mají potřebu se neustále zlepšovat a pracovat na své osobnosti.

  • Úplněk - stáří 14 dní

    ...
    Autor: Shutterstock.com
    Zhruba dva týdny po nov se Měsíc dostává do fáze úplňku, kdy je na obloze nejjasnější.Toto magické období je nejvhodnější pro očistný půst ve stravě, protože trávící a zažívací systém v období úplňku nejsnáze regeneruje. Pijte hodně čisté vody a jezte čerstvou zeleninu.

    Fáze úplňku přeje zkouškám a pracovním pohovorům, stejně jako prvním rande. Vaše výřečnost v tomto období stoupá a zvyšuje se také schopnost logicky a pohotově reagovat.

    Lidé narození v tomto dni jsou velmi emotivní a romanticky založení jedinci, kteří se ve vztahu zásadně řídí pocity a málokdy rozumem. Láska je pro ně alfou omegou života a prakticky neumí být sami.

  • Couvající měsíc - stáří 14 - 20 dní

    ...
    Autor: Shutterstock.com
    Po úplňku zvítězí tma nad světlem a Měsíc jako by začal ubývat. Tato fáze je vhodná k tomu, abyste se aktivně očistili od stresu a každodenního shonu. Pokud máte nějaké spory, snažte se si o nich rozumně promluvit právě v tomto období. Také je skvělý čas pro jógu, meditaci či relaxační procházku v přírodě, které vám pomohou zbavit se nepříjemného tlaku či pnutí.

    Lidé narození ve fázi couvajícího Měsíce rádi ukazují co v nich je a doslova milují být středem pozornosti. Na druhou stranu jsou ale přáteli, na které se opravdu můžete spolehnout.

  • Poslední čtvrt - stáří 21 dní

    ...
    Autor: Shutterstock.com
    Měsíc má v této fázi podobu půlměsíce ve tvaru písmene "C" a dostává se pomalu ke konci svého cyklu. V tomto období se nepouštějte do žádných závažných rozhodnutí, protože je poměrně těžké vidět rozdíly mezi našimi domněnkami a realitou. Všechny hádky a spory, které v tomto období budete mít, budou daleko emotivnější a bouřlivější. Zkuste se udržet a nepouštět se do žádných větších akcí.

    Naopak je tato fáze báječná k práci na zahrádce. Protrhejte rostliny - budou mít tendenci zesílit a zbavte se všeho nepříjemného. Ať už se jedná o plevel v záhoncích, nebo chloupky na nohách. Efekt déle vydrží.

    Lidé narození v poslední čtvrti Měsíce mají velmi velký smysl pro humor a ironii, ale současně poměrně špatně snášejí kritiku vlastní osoby. Neřeší minulost a nepotrpí si na výčitky, naopak se snaží vidět do budoucnosti a plánovat.

  • Ubývající srpek - stáří 21 - 28 dní

    ...
    Autor: Shutterstock.com
    Zhruba 25 dní po novu zůstane z půlměsíce jen úzký srpek zdobící před svítáním východní obzor. Zanedlouho opět nastane novoluní a cyklus pravidelných proměn měsíčních fází bude opět na začátku. Ubývající srpek je obdobím, které přeje magii a věštění. Sny, které se vám v tomto období budou zdát, si pečlivě zapisujte. Mohly by být prorocké. Je ideální doba pro to, připravit tělo na rozhodnutí, která učiníte ve fázi novu. Zajděte si proto na pilates, které prokrví vaše svaly a na masáž, která vám uleví.

    Lidé narození na konci měsíčního cyklu jsou poněkud skeptičtí a mají sklon očekávat vždy to horší. Na druhou stranu stojí nohama pevně na zemi a ve vztahu se vždy snaží vyhovět tomu druhému, nebo alespoň dosáhnout kompromisu.

Autor: brig
Diskuse ke článku
.