Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Nehubnete? 5 věcí, které děláte špatně!

  • Snažíte se zhubnout, ale pořád to nejde? Možná děláte právě tyto chyby.
    22. dubna 2014 | 10:00

    Následující chyby můžete snadno napravit – a vyplatí se, uvidíte. Co možná děláte špatně a jak to změnit?

  • Mizerně snídáte

    Připravte fantastickou nedělní snídani, po které si společně ještě zalezete zpátky pod peřinu. Nedělní pyžamové snídaně si ordinujte pravidelně, prospějí tělu i duši!
    Autor: Shutterstock.com
    Ráno do sebe v běhu hodíte kousek rohlíku s máslem, ani vlastně nevíte, co jste jedli. Velká chyba. Snídaně je základ, tělo potřebuje po celé noci energii. Když dobře posnídáte, zabráníte různým chutím, které vás pak můžou během dopoledne přepadat a zpomalovat hubnutí. Dejte si cereálie s bílým jogurtem nebo zakysaným nápojem a ovoce, můžete přidat oříšky, semínka, rozinky.
  • Stresujete se

    Okusování tužky není pro vaše zuby nic zdravého.
    Autor: Shutterstock.com
    Stres je téměř stopkou pro hubnutí. Ať už se nervujete v práci, nebo doma. Ale co s tím? Naučte se meditovat nebo jinak bojovat se stresovými situacemi, určitě vám pomůže i pohyb. Až se vám to bude dařit, uvidíte i výsledky v hubnutí.
  • Před cvičením nejíte

    Stehna jako bohyně? Jde to!
    Autor: Shutterstock.com
    Ukazuje se, že není nutné vyhýbat se jídlu před tréninkem. Výzkumy potvrdily, že ti, kteří půl hodinky před cvičením jedli lehké jídlo s vysokým obsahem bílkovin, spálili víc kalorií než ti, kteří před tréninkem nejedli vůbec.
  • Vynecháváte silový trénink

    Čas na cvičení si najde každý, stačí totiž minuta denně.
    Autor: Shutterstock.com
    Cvičíte sice pravidelně, několikrát týdně, ale jen aerobní cvičení, neposilujete. Chcete přece spálit tuky. Jenže k hubnutí potřebujete obojí, i když se vám to možná nezdá. Kombinace vám zaručí rychlejší odbourávání kil.
  • Vybíráte lehké činky

    Cvičení s činkami
    Autor: Shutterstock.com
    Přestože do posilovny chodíte, můžete dělat jinou chybu. Měli byste se zaměřit na kvalitu a dát jí přednost před kvantitou. Jestli nehubnete tak, jak byste si představovali, vyměňte lehkou váhu za těžší. Ukazuje se, že používání těžších činek vám umožní spálit víc kalorií než zvedání lehčí váhy víckrát za sebou.
  • Cvičíte sami

    Cvičte s úsměvem na rtech a nadšením!
    Autor: Shutterstock
    Ti, kdo cvičí ve skupině, bývají většinou úspěšnější než ti, kteří cvičí sami. Doma vám může chybět motivace, kterou máte při společném tréninku. Jestli vám ale hromadné cvičení nevyhovuje, zkuste zlanařit alespoň kamarádku.
  • Pijete light

    Věděli jste, že "dietní" nápoje zvyšují chuť k jídlu?
    Autor: Shutterstock.com
    Když si dáte k pití nápoj s umělým sladidlem, do mozku dorazí signál, aby vyžadoval cukr, který jste mu popíjením lehkého nápoje slíbili, ale nedodali. Vašim nejlepším spojencem budiž proto voda.

Autor: zum
Klíčová slova:  zdraví, hubnutí, dieta, cvičení, fitness
Diskuse ke článku
.