Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Vdova po Swayzem: Když pil, utíkala jsem z domu

9. dubna 2010 | 05:00

Od smrti hollywoodského idolu Patricka Swayzeho (†57, Hříšný tanec) muselo uplynout osm měsíců, než vdova Lisa Niemi (53) zvedla oponu svého mlčení a povyprávěla o jejím 34 let trvajícím manželství s hercem. „Nejhorší věc na Patrickovi bylo jeho pití,“ uvedla.

Swayze zemřel 14. září 2009 po dlouhém boji s rakovinou slinivky břišní a Lisa od té doby neposkytla nikomu tak upřímný rozhovor. Dokonce se málokdy ukázala na veřejnosti. Až nyní promluvila v deníku The Times. Uvedla v něm, že kvůli těžkému alkoholismu Patricka několikrát opustila. „Nejhorší věc na Patrickovi bylo jeho pití. Pokaždé, když se dotkl láhve, úplně mu to změnilo charakter. To bylo lepší mu nelézt na oči. Byl schopný ublížit lidem i zvířatům. Dokud si ale nedal skleničku, byl tím nejúžasnějším mužem pod sluncem,“ řekla Lisa.

Když byl opilý, měla z něj takový strach, že několikrát utekla z domu. I uprostřed noci. „Kdybych mu chtěla ujet ve dne, prostřelil by mi pneumatiky na autě,“ poprvé se Lisa během rozhovoru zasměje.

Patrickův alkoholismus vyvrcholil v roce 2006, když hrál v divadelní hře Guys and Dolls. Swayze se dokonce ocitnul na rehabilitační klinice a byl pod dozorem psychiatrů. Zcela ale přestal pít až tehdy, když se Lisa od něj odstěhovala. Vrátili se k sobě až mnohem později. Čeho dodnes Lisa Niemi nejvíce lituje, je to, že se svým manželem neměli děti...

Poslední známá fotografi e herce vznikla v Los Angeles dva týdny před jeho smrtí
Autor: Isifa.com, profi media.cz

Autor: INT, so