Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Zeta-Jones děsí: Je další obětí anorexie?

Dnes už minulost. Krásná ženská z Walesu, později jedna z krasavic Hollywoodu, která dostala i náročného proutníka Michaela Douglase.
3. března 2010 | 18:09

Britská herečka Catherine Zeta-Jones (40) se ztrácí před očima. Její nečekaná vyhublost šokuje. Vypadá ztrhaně, nemocně a všichni se dohadují, co se to z Catherine vlastně děje.

Catherinu Zetu-Jones dosud vnímal svět jako symbol ženství. Byla pro něj krásnou, dobře stavěnou krasavicí z Walesu. Herečkou z Británie, jež dobyla Hollywood. Zazářila v populárních snímcích Traffic, Past, Dannyho parťáci a dalších jiných. Za vedlejší roli ve filmovém muzikálu Chicago dokonce dostala sošku Oskara.

Uhrančivá bruneta Catherine zkrátka ztělesňovala ideál klasické krásy. Dlouhé vlasy a sexy oblé křivky... Učarovaly i chronickému svůdníku ze slavné hollywoodské famílie, hvězdnému herci Michelovi Douglasovi. Brali se před deseti lety. Jí bylo třicet, jemu pětapadesát.

Vyhublost opředená otazníky

Catherine a Michael mají dvě děti. Ona chtěla další, on odmítnul. Zřejmě se na tuhle roli věkem necítil. Catherine rozhodně nebyla z žen, které panicky řeší těhotenstvím nabraná kila. Opět zdravý, ve své přirozenosti sexy přitažlivý přístup k věci. Půvabná matka s dráždivým tělem v ladné linii kytary...

Nenaplněná touha po dalším těhotenství, velké rodině, možná způsobila, že Catherine Zeta Jones napřela opět energii do práce. Stala se hvězdou broadwayského muzikálu Little night music, v němž hraje, zpívá, tančí téměř každý den. Vskutku velký zápřah, jímž také herečka obhajuje rapidní úbytek kil.

Zářit na newyorské Broadwayi se sakra počítá. Znamená to zcela jiný kredit, než stát před kamerou. Je to pocta, vyznamenání. Chce to nasazení. Navíc je tu tanec, jímž se spalují kalorie. Hubne se. Ale tak výrazně jako tomu je Catherine, jistě ne. Z ženské krev a mlíko se stalo ramínko. Není divu, že jejímu vysvětlení na téma vyhublost svět příliš nevěří.

Kariéra nebo anorexie?

Těžko dělat závěr. Zavedená image Catherine Zety-Jones tomu brání. Byla přece jednou z mála tzv. normálních hvězd. Ale také se nabízí srovnání dvou současných snímků Victorie Beckham a Catherine. Pro módní ikonu Beckham se stala anorexie životním stylem. Catherine Zeta-Jones tuto diagnózu odmítá. Outfity dam vypadají velmi podobně – obepnuté nohavice kalhot, projmuté sáčko, kšiltovky na hlavě. Obě jsou trendy s tím, že proměna

Catherine zvedá ze židle

Plný dekolt, zaoblená ramena. Ďolíčky ve tváři, jiskrný pohled... To vše je v případě Catherine Zety Jones minulostí. Fakt, že se s Catherine něco děje, zaznamenaly společenské magazíny už na sklonku loňského podzimu. To znamená v době, kdy už na Broadwayi dělala onen muzikál.

Na premiéře zmiňovaného muzikálu Little night music vypadala Catherine pohuble, ale nicméně velmi půvabně. Za pár měsíců v show Davida Lettermana šokovala. Vyhublé nohy s provazci vystouplých žil na vysokých podpatcích...

Slavný manžel slavné Catherine Michael Douglas má o svou ženu strach. Alespoň tak to píší světové magazíny s tím, že je herečka permanentně unavená a trápí ji zažívací problémy. Na své dvě děti, osmiletého syna Dylana a pětiletou holčičku Cary, prý nemá sílu. Údajně musela přijmout chůvu na plný úvazek, kterou dříve odmítala.

Opravdu propadla Catherine Zeta-Jones anorexii? Splácí vyhublostí daň za úspěch na Broadwayi? Řeší snad plíživě přicházející krizi středního věku? Je probůh nemocná? Paparazzi číhají. Odpověď dá čas.

Autor: gam, Františka Čížková