Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Z. Žádníková Volencová: Doma si plácnu okurku na čelo

8. září 2009 | 15:22

Ruce za vás promlouvají a ukazují, jak se o ně umíte starat. Věnujte jim více péče, zaslouží si to. Zdeňka Žádníková Volencová vám poradí

Oblíbená kosmetika Zdeňky Žádníkové Volencové

Až budu starší, určitě budu mít čas se o sebe starat víc. Nechávám si zpevňovat nehty, protože se mi často lámou a chodím pravidelně jednou za pět měsíců ke kadeřnici, a to je vše. Dekorativní kosmetiku používám od Diora nebo Guerlein. Výborná značka je La Roche Posay a zvláště pak jejich řasenka. Odličuji se dvoufázovou emulzí od Ryoru nebo Bioderm. Nedám dopustit na řadu Sensitiv Dermacol, jejíž jsem i tváří. V žádném případě nikdy nezanedbám odlíčení, protože to je základ. Čas na domácí masky nebo něco podobného nemám. I když, počkejte... Ano! Jediné, co doma maximálně udělám, je, že si plácnu okurku na čelo (smích).

Nechávám si zpevňovat nehty, protože se mi často lámou
Autor: Michal Protivanský

Ruce – vaše vizitka

Můžete být jakkoli nádherně nalíčená a upravená, luxusně oblečená a kdovíjak sexy, ale celkový dojem dokáže rázem zkazit pohled na vaše ruce. Suché a vrásčité, oprýskaný lak, zlámané a špinavé nehty nebo záděrky. Ruce jsou vaší vizitkou a měla byste se o ně starat opravdu důkladně. Právě ony totiž odvádějí veškerou těžkou práci – ťukání do počítače, práci na zahradě, péči o domácnost…

Ruce - vaše vizitka
Autor: SHUTTERSTOCK.COM

Suché rovná se špatné
Naše ruce jsou vystavované každodenním nepříznivým vlivům. Není proto divu, že na nich často míváme kůži hodně suchou. Neměla byste proto při domácích pracích zapomínat na ochranné rukavice a měla byste používat speciální krémy, které se stejně jako pleťové dělí na denní a noční. Denní by se měl dobře vstřebávat, noční by měl být mastnější. Jestliže máte extrémně suchou kůži, měla byste vyzkoušet ještě jednu účinnou pomůcku: použijte na noc bavlněné rukavice, navlékněte je na nakrémované ruce a nechte krém přes noc působit. Přípravky nejčastěji obsahují glycerin, který regeneruje a vyhlazuje pokožku, vitaminy E, A, ureu, bisabolol a panthenol.

Pěkné nehty
Jistě chcete držet krok s posledními módními trendy, ovšem ty se neuvěřitelně rychle mění. Zatímco v minulých letech vládl světu hranatý tvar a vy jste byla vrcholně „in“ s francouzskou manikúrou, teď je vše jinak. I přesto, že francouzská manikúra asi nikdy v zapomnění neupadne, hranatý tvar nehtů pomalu, ale jistě vytlačil zaoblený.

Mění se i móda barev. Nesmíme totiž zapomínat, že nehty jsou nejen součástí našeho těla, ale můžou být i vkusným módním doplňkem. Proto byste měla sledovat, co „frčí“, průběžně. Když sladíte svůj lak s oblečením nebo s ostatními doplňky, budete neodolatelná.

Světlý odstín používejte na širší a kratší nehty. Opticky je zeštíhlíte a prsty „protáhnete“, když lak nanesete na střed nehtu a po stranách necháte volná místa. Při odstraňování laku používejte odlakovač, který neobsahuje aceton.

UŽITEČNÉ RADY

• Používejte hladší pilník a pilujte ze strany ke středu.
• Kůžičku nestříhejte.
• Mnoho žen si oblíbilo bílou tužku na nehty. Pořiďte si ji také.
• I na ruce používejte peeling.
• Choďte pravidelně na manikúru.

Autor: připravila: mif