Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Kosmetické tipy Dany Morávkové aneb Naličte se jako hvězda

16. července 2009 | 08:20

Přitažlivá a svěží i v létě? Žádný problém. Docílíte toho, když se dobře nalíčíte. Není to nic složitého a my vám společně s Danou Morávkovou poradíme, jak na to.

Oblíbená kosmetika DANY MORÁVKOVÉ

„Nedovolím si doporučit nějaký konkrétní přípravek. Každé ženě vyhovuje něco jiného a každá značka má něco skvělého, takže je nejlepší rozhodovat se podle typu své pleti. Základem ale je pořádně se odlíčit. A to i v případě, že přijdete třeba ve dvě ráno a jste hrozně unavená. Jinak je to velmi individuální. Někdo používá krémy, které stojí tisíce, a Květa Fialová třeba celý život jen indulonu. A jak má krásnou pleť. Není na to žádný recept. Příjemné je dopřát si čas od času návštěvu kosmetičky. Nechodím pravidelně, protože to časově nezvládám, ale pokud jdu, tak si to užiji, protože je prima, když se o vás někdo hodinu stará.
Pro každodenní péči používám jen hydratační denní a noční krém. Žádné speciální krémy na vrásky zatím nepotřebuji.“

Oblíbený parfém

„Momentálně je mým favoritem Alien od Thierryho Muglera. Jinak ale parfémy střídám podle nálady.“

Momentálně je mým favoritem Alien od Thierryho Muglera. Jinak ale parfémy střídám podle nálady..., svěřila se nám Dana Morávková.
Autor: archiv firmy

LETNÍ MALOVÁNÍ

Obecně platí, že v létě byste měla používat lehčí make-up. Samozřejmě i svěží barvy a nesmíte zapomínat ani na voděodolné přípravky, protože právě ty by neměly ve vaší kosmetické taštičce v žádném případě chybět.
Nechte vyniknout nádherné opálení a přitom zůstaňte svá. Nepřehánějte to s vrstvami pudru, abyste nevypadala jako maska. Pořiďte si denní podkladový krém, lehký make-up, světlé stíny a lesk na rty. S těmito kousky určitě nebudete out.

Letní líčení
Autor: archiv firmy Rimmel

Exotická květina

Chcete připomínat jemnou květinu z neznámých krajin a zároveň být v kurzu a jít se současnými trendy? Stačí se jen nechat inspirovat.

NAŠE TIPY:

Pro romantický pohled – použijte fialkový oční stín (340 Heather, Rimmel), který naneste do vnitřního koutku oka, pod obočí použijte 030 Siren, Rimmel, a rozetřete doztracena. Nakonec oči zvýrazněte slabou linkou na horním a vnitřním dolním víčku.

Stále chic - i tentokrát sáhněte po fialovém stínu. Postupujte jako v předchozím případě a použijte navlhčený fialový stín (je intenzivnější) na horní část víčka a opět ho rozetřete doztracena.

Na party – máte před sebou letní party a nevíte jak se nalíčit, abyste co nejvíce zaujala opačné pohlaví? Žádný problém. Na vnější část horního víčka aplikujte hnědý oční stín a rozetřete ho doztracena. Aby byl efekt ještě výraznější, můžete stín navlhčit.

Všechny tři varianty nezapomeňte dovést k dokonalosti voděodolnou řasenkou, která vám otevře pohled. Pro svůdné a smyslné rty použijte narůžovělý nebo bezbarvý lesk na rty.

Zítra čtěte: Dozvíte se, co Dana Morávková ráda jí a oblíbená herečka se s vámi podělí i o své osvědčené letní recepty.

Autor: připravily: mif, duš, lena