Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Kosmetické tipy Petry Černocké aneb Krásná jako 'Saxana'

22. července 2009 | 08:07

Bojíte se, že bude po slunění vaše pleť vysušená a plná vrásek? To je noční můra každé z nás. Předejdete tomu tím, že budete používat správnou kosmetiku.

Oblíbená kosmetika Petry Černocké

"Já si myslím, že už se to o mně ví, že jsem většinu života „na Induloně“. Někdy si pořídím i nějaký dokonale vyživující, omlazující zázrak za moc peněz, ale pak zas popadnu Indulonu, která nezklame.Pleť si dočišťuji a zvlhčuji Yarischovou vodou, kterou si koupíte v lékárně za pár korun celou velkou láhev. Jsem přesvědčená, že zralá pleť potřebuje jen dvě věci. promastit a provlhčit. Všechny ostatní krásné kelímky jsou sázka do loterie a někdy i snobárna. Třeba mi to někdy nějaká kosmetická firma vyvrátí, ale zatím je mi sympatický jen ještě český Ryor. Mají třeba moc dobré krémy na a po opalování."

Petra Černocká (59)
Autor: Michal Protivanský

Kosmetické tipy Petry Černocké

Letní starosti

I když používáte při opalování drahé a účinné přípravky s vysokým faktorem, nesmíte zapomínat na to, že je vaše pleť namáhaná a oslabená. Proto byste jí měla věnovat stejnou péči i po opalování a používat speciální produkty.

Po slunění je pleť daleko citlivější a potřebuje se opět vrátit do „původního stavu“. Pokud se o ni při opalování dostatečně nestaráte, pocítíte svou nedbalost velmi brzy – čeká vás svědění, pálení nebo zarudnutí. Většinou cítíte, že je pokožka napjatá a vysušená.

7 pravidel samoopalování
Autor: SHUTTERSTOCK.COM

Nezapomínejte ale na to, že dlouhé slunění vede i ke stárnutí pleti. A tak, jako je pro vás samozřejmé používání přípravků na opalování, mělo by pro vás být samozřejmé používání přípravků po opalování.

Jak pomůžou pleti:

- hydratují
- zchladí
- uklidní
- ochrání
- prodlouží opálení

Důležité
V žádném případě nezapomínejte na jedno jediné. Po opalování je velmi důležitá hydratace! Osprchujte se a poté se natřete hydratačním mlékem, které pokožku uklidní, zvláční a v neposlední řadě i prodlouží opálení.

Mezi složky, které jsou obsažené v různých produktech, patří například aloe vera, vitamin E, D-panthenol, různé oleje apod.

Používejte opalovací mléko s ochranným filtrem 20 a víc.
Autor: SHUTTERSTOCK.COM

Autor: připravila: mif