Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Oblačno 16°C

Ljuba Krbová: Mým kosmetickým salonem je les

29. července 2009 | 08:00

Chcete-li, aby vaše pleť i pokožka celého těla byla pružná, vláčná a bez chybičky, měla byste jí dopřát pořádnou dávku výživy a hydratace. Tvrdí to herečka Ljuba Krbová!

Recept na půvab s Ljuby Krbové

„Nemám na nočním stolku tuny kosmetických produktů. Rozhodně ale dbám na důkladné odlíčení. I kdyby to mělo být jen na dvě hodiny volna mezi natáčením, odlíčím se. Na kosmetiku nechodím, nemám na to moc času. Říkám vždycky, že mým kosmetickým salónem je les. Taková procházka po lese v mírném deštíku je to nejlepší, co pro svou pleť můžu udělat. Protože bydlíme na vesnici, můžu si takový salón poměrně lehce dovolit. Kromě toho vyznávám domácí „babičkovské“ recepty, občas si udělám pleťovou masku z tvarohu a žloutku, dám plátky okurek na tvář a podobně. Řídím se i radou: nekouřit a dost spát. Bez toho krásu nezachráníte.
Pokud mám vyjmenovat své oblíbené produkty, určitě mi doma nechybí Nivea v modré krabičce a kosmetika Shiseido.“

Moje oblíbená vůně je Calandre od Paco Rabanne: příjemná jemně kořeněná vůně.
Autor: archiv firmy

Moje oblíbená vůně je Calandre od Paco Rabanne, je to příjemná jemně kořeněná vůně.

Ljuba Krbová (51)
Autor: Michal Protivanský

Pamatujte na hydrataci

Suchá kůže trápí mnoho z nás. Pokud vám připadá, že máte pleť suchou, staženou, a zdá se vám, že byste potřebovala „o číslo větší“ a pružnější, pak i vás sužuje tento problém. Ale i když nemáte vysloveně suchou pokožku, měla byste ji pravidelně hydratovat. Pokud to uděláte, uvidíte, že bude vypadat zdravěji a nejen to. Dodáte jí na elasticitě a svěžesti. Jednoduše dejte své pokožce „napít“. Používejte hydratační tělová mléka, různé olejíčky i hydratační sprchové gely. Nezapomínejte ale také dodržovat pitný režim!

O jemné pokožce sníme všechny
Pro to, abychom docílily vysněného výsledku, ale musíme něco udělat. Právě k tomuto účelu jsou na trhu tělové peelingy, které kůži vyhladí a zbaví ji suchých šupinek. Nezapomínejte však na to, že tělové peelingy byste měla používat jen na tělo a ne na obličej, na ten jsou jiné.
Tělový peeling se provádí také před nanášením samoopalovacího krému. Tím, že se zbavíte zrohovatělé kůže, zabráníte i vytvoření nehezkých „mapek“.

Co je co?
I přesto, že se výrobky chlubí svým složením, my uživatelky většinou nevíme, nač tyto látky jsou. Nejedná se pouze o to, co produkty obsahují, ale i o ostatní, pro nás naprosto cizí názvy. Pokusíme se vám některé vysvětlit.

Kolagen
Obecně je to bílkovina, která není rozpustná ve vodě. Za co zodpovídá? Za pružnost, pevnost a také hydrataci vaší kůže. Při nedostatku kolagenu se tvoří vrásky.

Kyselina hyaluronová
Poslední dobou se často setkáváme s produkty, které tuto látku obsahují. Kyselina hyaluronová na sebe například dokáže vázat vodu, likviduje volné radikály a podporuje tvorbu kolagenu. Protože má „omlazující“ účinky, používá se k péči o pokožku dekoltu, krku a obličeje.

Volné radikály
Jsou to sloučeniny kyslíku, což vám asi příliš neřekne. Důležitější pro nás je, že právě tyto sloučeniny způsobují stárnutí buněk. Právě proto je na některých produktech napsáno, že chrání pokožku před volnými radikály, tedy před „stárnutím buněk“.

Zítra čtěte: Kam jezdí Ljuba na lyže a kde se nejraději projíždí na kole a do které země by se ještě chtěla alespoň jednou podívat? To vše se dozvíte už zítra na stránkách Blesk.cz.

Autor: připravila: mif, duš