Neděle 20. října 2024
Svátek slaví Vendelín, zítra Brigita
Polojasno 15°C

2. kolo StarDance odtančeno: Nejkurióznější moment v historii soutěže i žhaví favorité na výhru!

20. října 2024 | 00:15

Druhé kolo divácky oblíbené show StarDance je úspěšně odtančeno a konkurence je mezi soutěžícími značná. Jedná se totiž o extrémně silný ročník plných talentů, jak se nechala během večera slyšet porota. Kdo ale patří mezi žhavé kandidáty na výhru, kdo se nechtěně zasloužil o ten nejkurióznější moment v historii soutěže a u koho došlo na značný taneční progres?

Počátek dílu patřil oslavencům i půvabu moderátorky

Ačkoliv divadelní, filmový a televizní herec a dabér Filip Blažek otevřel se svojí taneční partnerkou zbrusu nový díl velmi vydařeným tanečním výkonem, zahájení patřilo oslavencům životních milníků. Moderátorské duo totiž popřálo tanečníkovi Martinu Prágrovi, jenž den před 2. kolem soutěže oslavil krásné 30. narozeniny. Kulaté narozeniny slavil ale i úspěšný cyklista paralympijské historie Jiří Ježek, který si 16. října sfouknul na dortu 50 svíček. Vyjma pánů byla gratulacemi zahrnuta i talentovaná zpěvačka Naďa Wepperová, která svým hlasem doprovází tanečníky a oslavenkyní se stala přímo v den druhého přímého přenosu soutěže.

Pozornost patřila ale i moderátorce Tereze Kostkové, jež brala dech svým oslňujícím vzhledem, ke kterému ji dopomohly okulibé černé večerní šaty z dílny její dvorní návrhářky Tatiany Kovaříkové. Dominoval jim korzetový střih a lehce rozšířená splývavá sukně doplněna o decentní vlečku, ale i vyšité blyštivé pajetky florálního motivu. Dokonalou tečku zpodobňovaly lehké rukavičky v operní, sofistikované délce i blyštivý náhrdelník na krku.

Verdikt poroty

Prvním párem, který doslova roztancoval večer, byli Filip Blažek a Adriana Mašková. Předvedli působivý valčík, kdy porotkyně Tatiana Drexler kvitovala zejména hbité rytmické změny, taneční výkon pochválil i komik Richard Genzer, který byl pro změnu konsternován z přílišných rotací: „Jak jste se támhle točili, tak jsem měl chuť na Kinedryl,“ hodnotil s vtipem známý bavič a porotce. Chválou na herce nešetřila ani jeho taneční partnerka, která v přípravném medailonku vyzdvihovala jeho pracovitost a chuť dělat věci dobře.

Romantický valčík vystřídala energická samba v podání Oskara Hese a Kateřiny Bartuněk Hrstkové. Mladého herce porota označila za skrytý talent a Jan Tománek podotkl, že je velká škoda, že se tanci nevěnoval dříve vzhledem k tomu, že má pohybovou průpravu profesionála s jasnou vizáží tanečníka. To potvrdila i ostřílená Tatiana Drexler, která však doporučila zlepšit rychlost kroků a apelovala na větší uvolnění. Oskar Hes je ale i přes drobné chyby obecně označován za jednoho z favoritů na výhru podle sázkových kanceláří.  

K horkým kandidátům a velkým talentům ale také dále patří divadelní a televizní herečka Marta Dancingerová, která tančí po boku Martina Prágra. Extrémně rychlý jive zvládla na výbornou a k excelentnímu výkonu jí dopomohl i perfektní výraz.

Talentem obdařená je také kuchařka a influencerka Chili Ta, ale i herečka a zpěvačka Lucie Vondráčková, která taktéž předvedla velmi svižný jive a navíc se postarala o zpestření tanečního výkonu změnou outfitu v průběhu tancování. Trik, který skvěle zafungoval.

Tip na rozhovor: Co vše prozradila Chili Ta o své účasti ve StarDance? To se dozvíte v pořadu Holky na víně!

Video se připravuje ...
 • VIDEO: Videoredakce ženských titulů

O zpestření pořadu se vždy ale postará spisovatel a režisér Patrik Hartl, který si účast v show neskutečně užívá, stejně tak jako ikonická herečka a historicky nejstarší účastnice Jana Paulová.

Od minulého dílu stoupla v očích poroty osminásobná mistryně světa v bojových sportech Martina Ptáčková, která se převtělila v romantickou vílu a předvedla úžasný výkon. Všichni se shodli na obrovském progresu. Tím si ostatně prošel i zpěvák Ondřej Ruml, který s taneční partnerkou Andreou Třeštikovou zatancoval ladný valčík s vynikajícím postavením v páru. Ovšem diváci nakonec rozhodli o tom, že si sympatický hudebník už na parketu nezatančí.

Ten nejkurióznější moment za celou historii StarDance

Kuchařka Chili Ta, která tančí pospolu s Jakubem Mazůchem je také jedním ze zmíněných talentů. Sympatická influencerka se ale postarala vyjma úctyhodného výkonu také i o neplánovanou kuriozitu. Během tancování se jí do tanečních bot zamotala část modelu, která jí značně ztěžovala pohyb, avšak ustála to s naprostou profesionalitou. „To se tady ještě nikomu nestalo za těch uplynulých 12. řad,“ ohodnotila naprostou premiéru a kouzlo přímého přenosu moderátorka Tereza Kostková.

Na fotografie z druhého kola se podívejte do galerie.

Autor: Žaneta Podlahová