Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Celebrity, které zemřely předčasně: Utonutí, předávkování a záhadná nemoc

  • Zemřeli předčasně.
    3. listopadu 2023 | 06:00

    Celý svět byl v šoku ze zprávy, že herec Matthew Perry, kterého všichni znají jako Chandlera ze seriálu Přátelé, zemřel. Bylo mu teprve 54 let. Není ale jediný ze světa showbyznysu, kdo nás opustil příliš brzy. Tito slavní lidé zemřeli velmi mladí.

  • Matthew Perry (54)

    Oblíbený herec zemřel v sobotu odpoledne ve svém domě v Los Angeles ve vířivce. Přesnou příčinu by měla určit soudní pitva, podle dostupných informací šlo ale pravděpodobně o nešťastnou náhodu, a ne o úmysl. Herec měl totiž před svou tragickou událostí dvě hodiny sportovat a poté šel relaxovat do vířivky. Tady ho už bez známek života našel asistent a přivolal pomoc. Nebyly nalezeny žádné drogy ani známky cizího zavinění, nabízí se tak vysvětlení, že ve vířivce utonul. Zdravotně na tom navíc nebyl už nějakou dobu nejlíp. Před necelým rokem vyšly jeho memoáry Friends, Lovers and the Big, Terrible Thing, v kterých otevřeně promluvil o své dlouhodobé závislosti na alkoholu a drogách. Před pár lety také skončil v nemocnici kvůli prasklému střevu.

    VIDEO: Trailer a film o filmu Whitney Houston: I Wanna Dance With Somebody.

    Video se připravuje ...
     • VIDEO: Falcon

  • Brittany Murphy (32)

    Hřála se na vrcholu slávy a i v osobním životě se jí dařilo. Všechno u ní bylo zalité sluncem. Nikdo proto nemohl uvěřit, že slavná herečka v pouhých 32 letech přišla o život. Bez známek života ji našla v koupelně její matka, která s ní žila v jejím domě. Příčinou smrti prý byl neléčený zápal plic kombinovaný s chudokrevností a užíváním různých léků. Dávalo by to smysl, kdyby ovšem za stejných okolností nezemřel i její manžel Simon Monjack o pár měsíců později. Spekulovalo se, že mohlo jít o vraždu. Otec Brittany nechal otestovat její vlasy, v kterých byly stopy jedovatého kovu barya. Ten ale mohl pocházet z barvy na vlasy. Co se tak doopravdy stalo, se už nejspíš nikdy nedozvíme.

  • Heath Ledger (28)

    Autor: Profimedia.cz

    Australský herec ukázal svůj jedinečný talent například ve filmech Zkrocená hora, Příběh rytíře a Temný rytíř. Ve velmi mladém věku se dostal mezi hereckou elitu a určitě bychom o něm ještě hodně uslyšeli. Dlouhodobé přetěžování si ale vybralo svou daň. V roce 2008 zemřel v hotelovém pokoji v New Yorku kvůli neúmyslnému předávkování prášky na spaní, které užíval. Jeho oslabené tělo takový nápor nezvládlo. V té době natáčel svůj poslední snímek Imaginárium dr. Parnasse, který kvůli tomu málem nebyl dokončen.

  • Whitney Houston (48)

    Stala se jednou z nejúspěšnějších zpěvaček, za svou dlouhou hudební kariéru nazpívala řadu hitů. V soukromí to už taková velká sláva ale nebyla. V roce 1992 se provdala za rappera Bobbyho Browna a manželství s ním rozhodně nebylo procházka růžovou zahradou. Kromě toho, že byl své ženě nevěrný, tak ji údajně také fyzicky a psychicky týral. Rozvedla se s ním až v roce 2007. V únoru 2012 byla zpěvačka nalezena v hotelovém pokoji. Měla se utopit ve vaně, v její krvi ale našli stopy kokainu, marihuany a léky proti úzkostem. K nešťastné nehodě nejspíš přispěla i srdeční choroba.

  • Cory Monteith (31)

    Kanadský herec a muzikant si zahrál například v hudebním seriálu Glee, Smallville, ve filmu Hvězdná brána a v herecké kariéře měl nejspíš velké plány. Už jako teenager byl ale také pěkně problémový. Několikrát ho za špatné chování vyhodili ze školy, a v devatenácti letech dokonce skončil v léčebně kvůli závislosti na alkoholu a drogách. Tento životní styl se mu bohužel stal osudným a předčasně ukončil jeho život v sobotu 13. července 2013. Byl nalezen ve svém hotelovém pokoji ve Vancouveru a příčinou smrti bylo předávkování heroinem v kombinaci s alkoholem. Krátce předtím se přitom vrátil z léčebny.

  • River Phoenix (23)

    phoenix river
    Autor: Profimedia.cz

    V posledních letech bylo slyšet hlavně o jeho známějším bratrovi Joaquinu Phoenixovi, který za roli Jokera získal Oscara. Málokdo už si dnes vzpomene na Rivera, který se proslavil už jako malý kluk. Zazářil například ve filmu Stůj při mně a jako devatenáctiletý si zahrál po boku Harrisona Forda ve filmu Indiana Jones a poslední křížová výprava. Zemřel 31. října v roce 1993 na předávkování mixem drog po převozu do nemocnice z hudebního klubu, jehož spoluvlastníkem byl Johnny Depp. V klubu byli také jeho přítelkyně a bratr Joaquin.

Autor: Štěpánka Bínová
Klíčová slova:  celebrity, smrt, Matthew Perry
Diskuse ke článku
.