Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Tereza Pergnerová: ESO, drogy i velký návrat ve VyVolených. Připomeňte si její vzestupy i pády

25. října 2023 | 06:00

Její legendární pozdrav "čágo bélo, šílenci" zněl v devadesátkách snad každou domácností. Tereza Pergnerová zažila, jaké to je být na samotném vrcholu, ale zároveň poznala, jak rychle může člověk spadnout na úplné dno. Všechny své démony však porazila a po krůčcích si svou kariéru i rodinný život vybojovala zpět.

Čágo bélo, šílenci

Hudební pořad ESO patřil k nejdéle vysílaným pořadům televize Nova. Jednalo se o jediný pořad, ve kterém jsme mohli zhlédnout hudební videoklipy ke všem oblíbeným písním, které jsme znali z rádií. Na obrazovkách se ESO objevovalo dlouhých patnáct let a v jeho moderování se vystřídalo mnoho známých jmen. Jedno je však s tímto pořadem spjaté asi nejvíce. Tereza Pergnerová novácké ESO moderovala od roku 1994 do roku 1998 a díky své energii a projevu se stala rychle populární. Na obrazovkách se začala objevovat jako dvacetiletá a její nezapomenutelný slogan "čágo bélo, šílenci" se stal mezi tehdejšími teenagery kultovním pozdravem. 

V zajetí drog

Popularita oblíbené moderátorky vyletěla strmě nahoru, stala se vzorem pro mnoho mladých a nabídky se jen hrnuly. V roce 1997 dokonce uváděla oblíbenou anketu Český slavík Mattoni. Všechno to vypadalo jako sen. Tereza však takový nápor nezvládla, slávu neustála a již za svého působení v pořadu ESO propadla drogám.

Co zpočátku mohlo vypadat jako zvědavost a lehké povyražení, brzy se přehouplo v závislost. Nejprve Tereza získala zkušenosti s pervitinem, později se zamilovala do svého přítele Františka Vomáčky, který bral heroin. Snažila se ho zachránit, ale po několika měsících začala drogu sama užívat. Heroin brala také během těhotenství, a když se narodil její syn Samuel, nemyslela na nic jiného než na drogy. Další dávku si dala rovnou v porodnici. 

Nahé fotky pro časopis Leo

Drogová závislost Terezu brzy přivedla do finančních potíží. Nevěděla kudy kam a v roce 2002 se uchýlila k zoufalému činu, kterého lituje dodnes. Pro pornočasopis Leo nafotila velmi odvážné fotky, za které dostala v té době neuvěřitelné tři miliony.

Všechny peníze však použila na další drogy a její závislost ji dostala na úplné dno. "Říkala jsem si, že si peníze uložím a půjdu se léčit. Porodila jsem, blížil se termín focení, do toho mi umřel táta, ty fotky vznikly po porodu, kdy jsem podstoupila císařský řez. To období, které jsem tehdy prožívala – naprostá zrůdnost. Vůbec mi to tenkrát nedošlo," uvedla Tereza v jednom z rozhovorů.

Autor: profimedia.cz

V okamžiku, kdy odešel její otec a maminka se k ní otočila zády, přišel šok. Terezu to zasáhlo natolik, že se rozhodla znovu se postavit na vlastní nohy. Podstoupila detox v Plzni, podařilo se jí získat syna Samuela zpátky do péče a později začala žít s přítelem Jiřím Chlebečkem, s ním má dceru Nathalii. Následky z drogové minulosti ji ale občas doženou, všechny své démony však dokázala porazit a své druhé šance využila na maximum.

Po krůčcích zpět nahoru

V roce 2004 přišla první šance na návrat. Rádio Frekvence 1 nabídlo Tereze moderovat pořad Rande. Svou slávu si vybojovala zpátky také díky moderování reality show VyVolení, která na českých obrazovkách běžela v letech 2005–2013. Tereza si díky své neskutečné empatii získala své fanoušky zpět.

Později moderovala také reality show Farma nebo Mise nový domov a v minulém roce moderovala společně s Alešem Hámou a Ondřejem Sokolem jubilejní Slavíky. V současné době ji můžeme vidět v pořadu Ztracená rodina.

Autor: profimedia.cz

 

Autor: Aneta Valešová, Prostě fenomén