Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

Prozrazeno! Víme, kdo bude mučit hvězdy při tréninku na StarDance

  • 22. června 2023 | 11:54

    Česká televize bude opět na podzim vysílat oblíbenou soutěž v tanci a osobnosti, které budou soutěžit, už znáte. Nyní se ale postupně ukazuje, s kým byla která celebrita spárována.

    Poznejte s námi, kdo bude nové účastníky tanečního klání mučit ve studiu hodinami a hodinami tréninků, během kterých se budou pilovat kroky a choreografie tanců a těla budou trpět, svaly růst a kila poletí dolů. Jaká byla reakce herců a tanečníků při prvním setkání? Panovaly rozpaky, nebo radost?

  • David Prachař a Zuzana Dvořáková Šťastná

    Jaký byl váš dojem z prvního společného setkání?

    David Prachař: Zuzana je hrozně sympatická. Je o dost mladší než já, takže mě jako starce bude muset vodit parketem. O Zuzaně už vím, že tančí od pěti let. A to já taky, tančil jsem ve školce. Na DAMU jsem pak musel, chtě nechtě, projít taneční průpravou. Měli jsme klasický i folklórní tanec. Člověk při tanci zjistí, že některé svaly vůbec nepoužívá a tím, jak přenáší váhu, ty vnitřní svaly šíleně bolí. Tanec je vlastně strašně bolestivá věc pro lidi, kteří netančí. Je to umělecký, ale i sportovní výkon, což mě baví.

    Zuzana Dvořáková Šťastná: Už před naším seznámením jsem tak nějak věděla, kdo by mohl být mým tanečním partnerem v letošním ročníku StarDance. Udělala jsem si totiž takovou menší přípravu. Pouštěla jsem podcasty a četla rozhovory s osobnostmi, které byly do dvanáctého ročníku pozvané. A i podle výšky jsem si dva soutěžící rovnou vyřadila a zůstali mi tři adepti. A nejpravděpodobněji mi vycházel David. Takže to první setkání nebylo velkým překvapením.

    Kolik času chcete věnovat společným tréninkům?

    David Prachař: Spíš bych volil častější tréninky v kratších časech. Po čtyřech hodinách na zkušebně to pak ztrácí smysl, protože je člověk unavený. Ale teprve uvidím. Musíme to probrat s taneční partnerkou. Musíme to vymyslet tak, abychom měli natrénováno, ale abych si nezpůsobil nějaké zranění. Můj organismus se na začátku bude ptát, co se děje, a já mu budu říkat: Uklidni se, jsem ve StarDance.

    Umíte odhadnout, kolik hodin tréninku musíte se svým tanečním partnerem absolvovat, aby vám přestal šlapat na nohy?

    Zuzana Dvořáková Šťastná: Jak kdo. Říkám dívkám, které trénuji, že když jim partner šlape na špičky, tak málo vysouvají nožičky. Většinou je to tedy chyba partnerky. Myslím si, že herci mají větší cit pro tanec a aspoň trošku znají strukturu základních tanců. Uvidíme. Doufám, že po pěti šesti trénincích už budeme s Davidem Prachařem sehraní.

    Podívejte se na rozhovor s Davidem Prachařem:

    Video se připravuje ...
    David Prachař o StarDance: Po nabídce dostal křeč! • VIDEO: Kateřina Štichová

  • Eva Adamczyková a Jakub Mazůch

    Jaký byl váš dojem z prvního společného setkání?

    Eva Adamczyková: Skvělý. Byl to jeden z mých favoritů, takže jsem spokojená. V okamžiku seznámení jsem ho chudáka dost vyděsila, ale jinak zapůsobil jako hodně veselý a vtipný člověk.

    Jakub Mazůch: Neskutečná úleva. Eva na mě teda pořádně vybafla, málem jsem se zhroutil, protože jsem její příchod čekal odjinud. Nepoznal jsem ji ani po hlase, ale když jsem ji pak viděl, tak ona hned úsměv a zapůsobila na mě jako velmi energický člověk. Hned jsme si padli kolem krku. Pocity úplně bezvadné.

    Jak reagovalo vaše okolí, když se dozvědělo, že budete hvězdou letošního ročníku StarDance?

    Eva Adamczyková: Myslím si, že většina pozitivně. Musela jsem to probrat v týmu, protože StarDance samozřejmě mou přípravu na novou sezonu hodně ovlivní. Trenér Marek Jelínek nebyl úplně nadšený, protože to vnímá tak, že StarDance je spíš pro sportovce, kteří už ukončili profesionální kariéru. Ale teď to vyšlo hezky. Vyhrála jsem mistrovství světa a v té nadcházející sezoně není žádný větší vrchol, jenom závody světového poháru, a ty jsou každý rok. Ale určitě bych chtěla do sezony naskočit, jen teda o trochu později.

    Jak bude vypadat váš první trénink? Jak bude znít vaše první rada, instrukce?

    Jakub Mazůch: První trénink budeme mít na Kavčích horách a doufám, že přijdeme oba včas, protože jsem se doslechl, že jsme oba opozdilci. A moje rada bude znít: Len stoj rovno a usmievaj sa! Ale samozřejmě na první lekci se naučíme základy a seznámíme se se všemi tanci. S rytmy, postoji a pak budeme vybírat hudbu.

    Podívejte se na rozhovor s Evou:

    Video se připravuje ...
    Eva Samková Adamczyková o StarDance: Tančit bude proti manželovi! • VIDEO: Kateřina Štichová

  • Ivana Chýlková a Jan Tománek

    Jaký byl váš dojem z prvního společného setkání?

    Ivana Chýlková: Chtěla jsem udělat lepší dojem, než jaký se mi při seznamování povedl. Jan na zkušebně popisoval, že budeme elegantní pár – pokud to tedy budu já – a pak jsem vstoupila a hned mi upadl mikroport, šla jsem na nebývale vysokých podpatcích, na kterých nejsem zvyklá chodit, takže o eleganci bych úplně nemluvila. Čili všechno špatně a myslela jsem si, že už to horší být nemůže. On se tvářil velmi statečně. Vypadal, že má pro všechno pochopení. Mám z něj fantastický dojem. Ale nevím, jaký on ze mě.

    Jan Tománek: Skvělý! Tušil jsem, že jsem byl štábem soutěže nominovaný k některé vyšší ženě, protože tomu vždy tak bylo. Měl jsem dva tipy: Ivanu a Ivu Kubelkovou. A jsem rád, že to takhle dopadlo a je to Ivana Chýlková. Oba jsme něco zažili, máme dostatečný nadhled a budeme si rozumět.

    Kolik času chcete věnovat tanečním tréninkům?

    Ivana Chýlková: Co nejvíc. Co vydrží moje tělo a co vydrží můj taneční partner. Protože jsem udělala všechno pro to, abych neměla na podzim vůbec žádnou jinou práci. Abych jenom tancovala a chodila na masáže. A když vypadnu ve druhém kole, tak budu mít aspoň volný podzim.

    Jak bude znít vaše první rada, instrukce pro Ivanu Chýlkovou?

    Jan Tománek: První trénink je vždy o seznamování, o určení si našich možností, abychom všechno ve zdraví přežili a zvládli. Vždy tančíte s někým, kdo s tancem na profesionální úrovni nemá zkušenosti. Musíte tedy vysvětlit, jak se obouvají taneční boty, jaký je vhodný kostým, aby byl pohodlný, jak bude vypadat a probíhat příprava, protože nebudeme mít mnoho času do začátku přenosů. Vysvětlím také jednotlivé tance, jejich základy, o čem vůbec jsou. Začneme pracovat na choreografiích, protože je známá věc, že na začátku soutěže jich musíme mít připravených čtyři až pět. A nezapomenu ani na technickou radu, která je u všech stejná: zpevnění středu těla.

  • Marek Adamczyk a Lenka Nora Návorková

    Jaký byl váš dojem z prvního společného setkání?

    Marek Adamczyk: První dojem byl skvělý. Samozřejmě jsem přemýšlel, kdo by to mohl být, a Lenka mě napadla. Jsem rád, že mi ten můj tip vyšel.

    Lenka Nora Návorková: Přála jsem si Marka, a to se mi splnilo. Takže jsem nadšená, šťastná a je to super.

    Kolik času chcete věnovat tanečním tréninkům?

    Marek Adamczyk: Ještě jsme si to nestihli říct, ale myslím, že když bude potřeba hodně trénovat, tak nejlepší by byly dva dvouhodinové tréninky denně. Víc než dvě hodiny se člověk nevydrží soustředit a bylo by to už kontraproduktivní. Ale samozřejmě nemám zkušenost, jak se tanec trénuje. Ještě si budeme muset ty naše představy porovnat.

    Jak bude vypadat váš první trénink?

    Lenka Nora Návorková: Doufám, že budeme mít na trénink dost času a začneme zlehka základním krokem. A pak budeme pozvolna přidávat. A když bude zlobit, tak ten trénink bude krutý. Ne, vážně. Ideální budou denně tři až čtyři hodiny na zkušebně. Ale musí to být vydatný trénink. Ne, že se půjde trénovat na pět hodin a z toho se víc než půlka prokecá. Ty tři hodiny jsou ideální, pak už se člověk moc nesoustředí.

  • Josef Maršálek a Adriana Mašková

    Jaký byl váš dojem z prvního společného setkání?

    Josef Maršálek: Obrovské překvapení. Mám respekt k formátu této soutěže, ale i k lidem, kteří ji připravují dlouho dopředu. Ať už tréninky, přímé přenosy nebo všechno okolo celé soutěže. A teď jsem zjistil, že mám za taneční partnerku Adrianu, která předchozí řadu vyhrála s Honzou Cinou, tak to mi moc nepomohlo. Ona celá ta soutěž je svazující, ale tančit s vítězkou je zkrátka velké sousto. Nechápejte mě ale špatně, pro mě je to velmi pozitivní zpráva.

    Adriana Mašková: Hodně sympatie a pocit radosti. Takže super a stejně jako Josef i já to hodnotím velice pozitivně.

    Který tanec by měl být váš nejlepší? A proč?

    Josef Maršálek: Vůbec netuším. Byl jsem dítětem, které vyrostlo na Hříšném tanci. A to je latina nádherná, smyslná, tělo na tělo. Ten příběh je úžasně romantický. Pak se ve StarDance tančí standardy a ty jsou zase o noblese. Pokusím se o hezký waltz, ale zatím vůbec nedokážu odhadnout, který tanec mi půjde nejlépe.

    Jak bude vypadat váš první trénink? Jak bude znít vaše první rada pro Josefa Maršálka?

    Adriana Mašková: Ještě si ho budu muset trošku proklepnout. Chtěla bych, aby si to hlavně užil. Divák nejvíc vnímá, jestli do tance dává člověk srdce. A proto bych chtěla, aby tomu tak bylo. A jestli mi bude šlapat na nohy? Vždy záleží na tom, jak je tanečník šikovný. Ve standardních tancích je výhoda v tom, že tam jsou nohy umístěné tak, že by to mělo být v pohodě, a v latině uvidíme.

    Podívejte se na rozhovor s Josefem:

    Video se připravuje ...
    Josef Maršálek o StarDance: Nejdřív ho museli opít! • VIDEO: Kateřina Štichová

  • Tereza Mašková a Daniel Kecskeméti

    Jaký byl váš dojem z prvního společného setkání?

    Tereza Mašková: Jsem spokojená. Je ve mně takový zvláštní pocit nervozity. Viděli jsme se poprvé a ještě nevím, co všechno si můžu na Daniela dovolit, jak s ním komunikovat. Byly ve mně stres, obavy a zároveň nadšení a radost. Myslím si, že bychom mohli mít podobný smysl pro humor. Uvidíme, až se víc poznáme.

    Daniel Kecskeméti: První dojem byl velmi dobrý. Viděli jsme se spolu zatím jen pár minut a mám z toho setkání dobrý pocit, cítím dobrou energii. Myslím, že to bude super.

    Kolik tanců se chcete do začátku soutěže naučit a přizpůsobíte barvu vlasů svým kostýmům?

    Tereza Mašková: Neříkám, že mě to nenapadlo ani že bych toho nebyla schopná. Ale asi si nechám ty růžové. Je pravda, že se tahle barva těžko kombinuje s jinými, ale věřím, že na něco s vizážisty a kostyméry přijdeme. A byla bych ráda, kdybychom s Danielem stihli do prvního přenosu základy všech tanců. Ale bylo by fajn, kdyby se mi podařilo aspoň čtyři tance dostat pod kůži.

    Jak bude znít vaše první rada, taneční instrukce pro Terezu Maškovou?

    Daniel Kecskeméti: První rada bude, aby si StarDance hlavně užila a ničeho se nebála, protože pak se dá všechno zvládnout. Rád bych Tereze dal na prvním tréninku malou ochutnávku z každého tance a uvidíme, jak se na to bude tvářit a který tanec, který taneční styl jí bude nejbližší. Podle toho pak rozvrhneme trénink. Budeme postupovat od těch méně náročných k těm složitějším. Krok za krokem.

  • Vavřinec Hradilek a Kateřina Bartuněk Hrstková

    Jaký byl váš dojem z prvního společného setkání?

    Vavřinec Hradilek: Seznámení tanečního páru, to je taková věc, která se musí zpracovat. Napoprvé jsme se viděli asi pět minut. Myslím, že oba jsme byli v takovém napětí a lehké nervozitě. Ale první dojem byl úplně v pohodě.

    Kateřina Bartuněk Hrstková: Super. Jsem nadšená. Chtěla jsem tohoto tanečního partnera. Vystudovala jsem fakultu tělesné výchovy a sportu, a pokud vím, tak Vávra působí v Troji a já jsem tam strávila celý týden s pádly, takže to máme společné. Moc se na naše tancování ve StarDance těším.

    Jak reagovali vaši nejbližší, lidé ve vašem okolí, když se dozvěděli, že budete hvězdou dvanáctého ročníku StarDance?

    Vavřinec Hradilek: Nejbližší okolí to vědělo dlouho dopředu. Jinak většina lidí reagovala poměrně překvapeně. Moje image není úplně spojená s někým, kdo by tančil. Ale těším se na to. S tancem nemám vůbec zkušenost a učit se něco úplně od začátku a rovnou s těmi nejlepšími, to je skvělé.

    Jak budete svého tanečního partnera motivovat, až mu budou docházet síly? A co motivuje vás?

    Kateřina Bartuněk Hrstková: Budu ho chválit. Sama vždycky dělám všechno na sto procent, a když vím, že jsem dala do tréninku všechno, tak jsem spokojená. A potlesk je tou největší odměnou.

  • Darija Pavlovičová a Dominik Vodička

    Jaký byl váš dojem z prvního společného setkání?

    Darija Pavlovičová: Super, jsem nadšená. Dominika jsem si přála nejvíc ze všech.

    Dominik Vodička: Jsem nadšený. Lehce jsem vydedukoval, kdo by to mohl být, a jsem rád, že to je zase umělecká duše, kterou můžu ve StarDance vést.

    Jak reagovalo vaše okolí, když se dozvědělo, že budete hvězdou letošního ročníku StarDance? A už jste musela pro účast v soutěži něco obětovat?

    Darija Pavlovičová: Lidé v mém okolí na mou účast ve StarDance reagovali velmi pozitivně. Byli z toho nadšení a všichni už se ptají, jestli trénujeme, jestli jsem nervózní, a kladou další podobné otázky. A obětovat jsem musela dovolenou. Ale doufám, že ji ještě někam mezi natáčení seriálu To se vysvětlí, soudruzi a StarDance vměstnám.

    Jak bude vypadat váš první trénink s Darijou Pavlovičovou? A jak bude znít vaše první rada, instrukce?

    Dominik Vodička: První věc, kterou začneme zkoušet, budou točky. Tak začínám se všemi tanečnicemi, protože točky jsou základ všeho. A pak si musíme vysvětlit celý plán pro soutěž. Jak všechno a v jakém režimu funguje. A musím Dariju zasvětit do toho, co StarDance celkově obnáší. Jsem v této soutěži poněkolikáté, tak už mám vypracovaný svůj osvědčený systém. Co a kdy je potřeba připravit, nazkoušet, kdy přicházejí krize. A poradit různé fígle.

  • Iva Kubelková a Martin Prágr

    Jaký byl váš dojem z prvního společného setkání?

    Iva Kubelková: První dojem byl velmi pozitivní, velmi příjemný, protože oba víme, že nás čeká velký kus práce a spousta společně stráveného času. Nedovedu si představit, že by se při seznámení někdo na někoho mračil. Myslím, že s Martinem to bude fajn, a je skvělé, že už má se StarDance zkušenost.

    Martin Prágr: Byl jsem překvapený, Ivu jsem nečekal. V minulých řadách jsem měl dopředu nějaké tipy a vždycky mi vyšly. Tentokrát to bylo těžké, protože jsme všichni tanečníci poměrně vysocí. A první dojem? Ten byl super. Iva působí jako sympoška. Myslím si, že na sebe bude náročná.

    Kolik času chcete věnovat společným tréninkům?

    Iva Kubelková: Někdo mě upozorňoval na to, že ideální trénink trvá čtyři hodiny. Takže jsem tuhle představu skousla a jsem připravená na to, že od srpna budu skoro každý den čtyři hodiny trénovat. Když jsem byla malá a nechtěla jsem třeba jíst, tak mi maminka vždycky říkala: Ono si to tělo řekne. Myslím, že na tuhle větu si často vzpomenu, a až začnu trénovat, ono si pak tělo řekne, kolik času tím tréninkem strávím.

    Už máte představu, jak bude vypadat váš první trénink s Ivou Kubelkovou?

    Martin Prágr: Už na seznámení jsem se Ivy ptal, jestli má radši pivo, nebo víno. Odpověděla, že slivovici, takže přemýšlím, že na odreagování začneme první trénink právě slivovicí. Zatím jsme se viděli asi dvacet minut, ale mám pocit, že už ji vlastně znám. Takže si myslím, že úvodní trénink bude normální, jako bychom spolu tancovali roky.

    Podívejte se na video s Ivou:

    Video se připravuje ...
    Iva Kubelková o StarDance: Mám velmi malé cíle a jeden handycap! • VIDEO: Kateřina Štichová

  • Richard Krajčo a Dominika Rošková

    Jaký byl váš dojem z prvního společného setkání?

    Richard Krajčo: Podle výšky jsem měl mezi letošními tanečnicemi tři favoritky a Dominika byla jednou z nich. A tak jsem rád, že budeme tančit spolu. Budeme takový mezinárodní pár. Mám slovenštinu rád. Myslím si, že mě budou bavit konfrontace s Dominikou, které se budou týkat mých tanečních kroků. A zapamatoval jsem si, že mi při seznámení řekla: „Je to jako rande naslepo, trošku.“

    Dominika Rošková: S taneční soutěží na principu StarDance už mám ze Slovenska své zkušenosti, ale přiznám se, že jsem na pražské seznamování se s tanečním partnerem byla velmi nervózní. Celé to bylo opravdu velmi napínavé. Pocit z toho, že je mým tanečníkem Richard, mám výborný. V koutku duše jsem doufala, že to bude on. Je mi sympatický. Měla jsem dva adepty, ale Rišo byl na prvním místě.

    Jak reagovalo vaše okolí, když se dozvědělo, že budete jednou z hvězd letošního ročníku StarDance?

    Richard Krajčo: Nadšeně! Ale zároveň v takové druhé vlně přišly obavy, protože StarDance předchází pověst tvrdé reality show, co se týče tréninku. Blízcí mi říkali: „Bude to záhul, budeš toho mít hodně.“ Přátelé, rodina, kapela, a dokonce i maminka, která mediální pozornost nenávidí, všichni se přihlásili o vstupenky do publika StarDance. Vypadá to tedy, že tahle soutěž, to je opravdu velká věc.

    Kolik času bude s vámi trávit Richard Krajčo na tanečních trénincích?

    Dominika Rošková: Ze začátku bych chtěla tři hodiny denně. Časem pak o hodně víc. Ale jsem připravená klidně trénovat od začátku šest až osm hodin denně. Chci ho naučit co nejvíc.

     

     

Diskuse ke článku
.