Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Sladili záchodový rozvrh: Meghan Trainor se na WC drží s manželem za ruku! Co na to odborníci?

4. dubna 2023 | 06:00

V jednom z nedávných rozhovorů zpěvačka Meghan Trainor veřejnost skutečně zaskočila. Přišla totiž s poněkud kontroverzním a velice intimním vyjádřením o svém soukromí. Zatímco zpěvačka se domnívá, že pořízení dvou záchodů vedle sebe do společné koupelny její vztah s partnerem ještě více posiluje, psychologové a jistě i někteří fanoušci mají jiný názor. Jak se na sdílený záchodový rozvrh dívají odborníci?

Zpěvačka má s manželem blízký vztah

Zpěvačka Meghan Trainor se netají tím, že ji s jejím manželem hercem Darylem Sabarou pojí neobvykle silné pouto. Dvojice se rovnoměrně podílí na péči o svého malého syna, ke kterému společně vstávají. A především z tohoto důvodu se podle všeho zrodil poněkud netradiční nápad při zařizování nového domu, který si pár nedávno koupil… Meghan a její partner se rozhodli pro velice speciální řešení koupelny. Nestačilo jim totiž v ní mít pouze jednu záchodovou mísu, ale pořídili si rovnou dvě...

Které slavné páry se daly dohromady během natáčení? Podívejte se na video:

Video se připravuje ...
Páry, které se daly dohromady během natáčení • VIDEO: Videohub

Synchronizované potřeby

Popová hvězda je přesvědčená, že až nyní se dvěma záchody jejich nové koupelně nic nechybí. S tím, že s manželem mají stejné vylučovací potřeby, se dokonce nedávno svěřila fanouškům. „Právě jsme si koupili nový dům a udělali jsme v něm rekonstrukci. Nikdo o tom zatím neví, ale v naší koupelně byl jeden záchod. Mnohokrát uprostřed noci, když vstáváme k malému, musíme čurat ve stejnou dobu… Takže jsem řekla: 'Můžeme mít prosím dvě toalety vedle sebe?‘,“ vysvětlila, proč se s manželem rozhodla čurat společně, Meghan Trainor.

Výhody sdíleného vyměšování si zpěvačka podle všeho nemůže vynachválit. Otázkou však je, zda je z veřejného sdělení stejně nadšený i její muž. „Ta nejlepší část na tom všem je, že když čuráme, držíme se při tom za ruce. Manžel při čurání sedí, takže asi bude naštvaný, že jsem to řekla světu. Je to pro něj snazší, protože bývá unavený, je to táta,“ přiznala detaily z intimního života zpěvačka.

O svůj specifický smysl pro humor se zpěvaččina rodina dělí s fanoušky na sociálních sítích:

Co na to odborníci?

Na rozdíl od Meghan mají na sdílení těchto okamžiků někteří odborníci zcela jiný názor. V jedné koupelně se dvěma záchody vidí mnohá úskalí. K problematice oddělených, nebo naopak sdílených koupelen se nedávno vyjádřila také manželská a rodinná terapeutka Laura Petiford, podle ní jsou známkou rovnocenného a zdravého vztahu dvě oddělené koupelny. „Dvě koupelny — a přiznání jejich preference — jsou zčásti prohlášením vysoce rovnostářského manželství. Může to být odrazem toho, že alespoň v tomto aspektu života u těchto párů existuje rovnost,“ řekla terapeutka.

Vzápětí dodala, že oproti tomu jedna sdílená koupelna a společný záchodový rozvrh můžou být zabijákem romantiky. „Koupelna je prostor, kde se věnujeme vysoce intimním aspektům nás samých, a je to vysoce citlivé prostředí, kde lidé odhalují své čistotné návyky, které mohou být v páru odlišné. A proto se také mohou snadno stát předmětem sporů. Na povrchní úrovni by dvě koupelny mohly umožnit zachování vyšší úrovně romantiky a zachování určitého soukromí,“ popsala možná rizika Petiford.

Co vám může vzít společná koupelna?

I když jste měli s partnerem do dané doby velice pevný vztah, nastěhování se do domu nebo bytu se společnou koupelnou, či dokonce sdílené vyměšování představují podle odborníků pro vaše pouto určité riziko, které se vyplatí předem zvážit. Nejčastěji jde o způsob vyměňování role toaletního papíru či o samotný design interiéru plánované toalety. Přít se můžete o naprosté maličkosti, jako jsou třeba situace, že se váš partner vykašle na doplnění nové role papíru, když dojde, nebo všudypřítomné vlasy znemožňující hladký odtok odpadu.

Naopak mezi výhody oddělených koupelen můžou patřit zamezení blokování ojedinělého WC jeden druhému, konec sporů o zamlženou koupelnu či o čase stráveném ve sprše. Zejména ženy prý ocení více úložného prostoru na všechny kosmetické produkty, o který se nebudou muset dělit s partnerem. Vyvarují se tak zároveň nežádoucích hádek nebo jeho podrážděných poznámek o nedostatku místa, které mu zbylo. Oddělené koupelny vám dopřejí více osobního a úložného prostoru a zbaví vás nepodstatných hádek ohledně zubní pasty.

Autor: Tereza Brožová