Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Josef Abrhám: V těchto rolích jsme ho milovaly. Co vy?

Video se připravuje ...
Zemřel Josef Abrhám (†82): Připomeňte si jeho nejvíce ikonické role
VIDEO: Videohub
18. května 2022 | 06:00

Josef Abrhám (†82) sice fyzicky opustil tento svět, ale naštěstí na něm zanechal svůj herecký odkaz, a ten není vůbec malý. Je mnoho rolí, ve kterých exceloval, a uvěřily jsme mu jak svůdníky, tak ty největší grázly. V těchto filmech jsme ho ale milovaly a zblajzly jsme mu to i s navijákem.

Mladá generace možná netuší, co je to seriál Nemocnice na kraji města, ale je to v podstatě počátek kultu seriálů z nemocničního prostředí, ve kterém Josef Abrhám ztvárnil doktora Blažeje. Ačkoliv na první pohled krásný chlap, trochu nás dráždil svou povahou, ale i přes to jsme se do něj zamilovávaly. Pěkného darebáčka si zahrál ještě v několika filmech, třeba v detektivce Partie krásného dragouna nebo v legendární komedii Vrchní, prchni!

Jedna z mých nejoblíbenějších komedií, která úžasně vystihuje myšlení žen a mužů ve vztahu, se jmenuje Svatební cesta do Jiljí a rozesměje mě vždycky, když to potřebuji. Samozřejmě těch filmů, které je třeba si pouštět stále dokola, je mnohem víc. A je i množství dalších, ve kterých nám učaroval. Náš výběr najdete v galerii. Schválně jestli tam najdete ten svůj!