Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Zemřel herec Josef Abrhám: Odešel za svou Libuškou

17. května 2022 | 10:42

Jedenáct měsíců po odchodu manželky Libušky Šafránkové (†68) odešel jeden z nejoblíbenějších herců své éry, nezapomenutelný Josef Abrhám (†82). Herec bojoval z vážnými zdravotními problémy už nějakou dobu, a dokonce byl na sklonku života odkázán na kolečkové křeslo. Za svou milovanou Libuškou odešel dnes, tedy v úterý 17. května.

Nikdy nezapomenu – stejně jako většina našeho národa – na úžasné role v komediích, ale i v dramatech, protože na co tenhle pán sáhnul, to mu šlo. Jednou z mých nejoblíbenějších komedií je Svatební cesta do Jiljí, kde s Libuškou Šafránkovou nádherně ukazuje vztah mezi mužem a ženou. Petra i Tomáš, tedy hlavní hrdinové výše jmenovaného filmu, už jsou zase spolu. Musela to být strašná rána, když se Libuška už nevrátila z nemocnice po plánované operaci. To na člověku, když s někým takto stráví celé čtvrtstoletí, jistě zanechá následky.

Video se připravuje ...
Zemřel Josef Abrhám (†82): Herec, který neprodal svůj talent lacino • VIDEO: Videohub

Přestože se herce ujala rodina nejstaršího syna Josefa a bylo o něj dobře postaráno, jistě smutek po milované ženě nezlepšil jeho již tak křehký zdravotní stav. Nyní se tak sociální sítě plní smutkem a vzpomínkovými fotografiemi, protože odešel další z českých hereckých velikánů.