Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

To se pobavíte: Ruský blogger paroduje fotografie celebrit. Pro vtipný snímek neváhá nasadit i život!

7. února 2022 | 05:00

Australská komička Celeste Barber, která na svém Instagramu paroduje (nejen) krásné ženy, má konkurenci! Na paty jí šlape ruský komik, který se nechává nafotit podle fotografií celebrit coby jejich "alter ego". Které osobnosti si vzal na paškál?

Ruský komik a blogger Jurij Isterika je mistrem v zachycení podstaty mezinárodních celebrit. Své parodie sdílí na Instagramu, kde má více než 64 000 sledujících! Pro dokonalý efekt využívá všechno, co dům dá, od záclon až po košťata, jen aby vytvořil "vylepšené" verze slavných osobností.

Nápad přišel v okamžiku, když Jurij uviděl fotografii jedné ruské hvězdy. "S mými přáteli se společně bavíme parodováním celebrit, takže mě podpořili v tom, abych se zaměřil i na ty nejznámější z řad herců, zpěváků a modelek," nechal se slyšet komik.

Když Jurij zveřejnil svou první fotku na Instagramu, nečekal, že bude mít tak obrovský úspěch. Poté, co se stal obrázek virálním, rozhodl se, že v tom musí pokračovat.

Video se připravuje ...
Blesk Podcast: Pražští maskéři uhranuli JLo. Jejich práci obdivují v Hollywoodu • VIDEO: Jiří Marek, Lukáš Červený

Jurij neskrývá fakt, že při parodiích existují i určité potíže. "Musíte si dobře promyslet, z čeho se obraz může skládat, a pak pózovat celé hodiny, dokud nezískáte perfektní fotografii." Blogger přiznal, že po focení obvykle necítí ruce ani nohy.

Donald Trump
Autor: Instagram/mataharik

Další honba za dokonalou fotografií jej málem stála život. "Jednou jsme byli v Indii a pro jednu fotografii jsem potřeboval velký hroznový list. Po nějaké době jsem začal mít vyrážku a křeče. Ukázalo se, že list byl jedovatý..."

Vzhledem k tomu, že Jurij má na Instagramu tolik sledujících, není překvapením, že některé – převážně ty ruské – hvězdy už o jeho parodiích dobře vědí a ne vždy se setká s pozitivní reakcí. Ale ani to pro něj není překážkou.

Kim Kardashian
Autor: Instagram/mataharik

"Ruské celebrity neustále reagují na parodie. Většinou se jim ale obrázky líbí a píšou i pozitivní komentáře, někdy dokonce sdílí můj výtvor na svých stránkách."

Aktuálně Jurij pracuje na parodiích klipů. "Zatím využívám ruské celebrity, ale brzy se dostanu i ke klipům mezinárodních hvězd. Mají se na co těšit!" říká se smíchem ruský komik.

Autor: Dita Mrázková