Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

StarDance: Vyhraje letos farářka, herec, nebo sportovkyně? Tyhle hvězdy zvítězily v předchozích ročnících!

23. dubna 2021 | 06:00

Tanec je vlastně sportovní disciplína a na vlastní kůži se o tom již jedenáctou sezonu přesvědčí nová desítka známých osobností. V nové sérii StarDance uvidíme mezi herci a zpěváky také dva vrcholové sportovce, a dokonce jednu farářku! Malinko jsem se poohlédla po předchozích vítězích, abych zjistila, kolik sportovců v této disciplíně porazilo naše celebrity.

Během posledních patnácti let, kdy taneční soutěž v klasických a latinsko-amerických tancích běží u nás v České televizi, se jí zúčastnilo několik vrcholových sportovců. Mezi nimi byli i olympijští vítězové jako akrobatický lyžař Aleš Valenta nebo moderní pětibojař David Svoboda. Ovšem škála sportovců byla veliká – ti z atletiky, hokeje, lyžování, fotbalu, a dokonce i boxu! Člověk by řekl, že by sportovci měli mít v tanci výhodu. Přece jen mají natrénováno odjinud. Ovšem tady to není tak jednoduché.

Podívejte se na rozhovor s posledními vítězi:

Video se připravuje ...
První rozhovor Kubařové a Vodičky po StarDance: Musíme si zařídit společný byt! • VIDEO: Luboš Procházka, Jan Jedlička

Přece jen "tanec v ringu" není to stejné jako choreografie na tanečním parketu. Také rozhodují sympatie u diváků, kteří jsou těmi, kdo nakonec volí svého favorita. V předchozích ročnících se tak na zlatých pozicích vítězů objevili dva sportovci, již zmíněný Aleš Valenta a také tyčkařka Kateřina Baďurová. Co se týče rozdělení vítězů na ženy a na muže, je to zatím vyrovnané. Pět a pět, takže uvidíme, kdo vyhraje letos. O vaši přízeň se budou ucházet herečky Simona Babčáková a Marika Šoposká, herci Pavel Trávníček, Zdeněk Godla a Jan Cina. Dále zpěvačka Tereza Černochová, zpěvák Mirai Navrátil a krasobruslař Tomáš Verner a tenistka Andrea Sestini Hlaváčková.