Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Ikonické svatební šaty z filmů: Které nás oslnily?

22. října 2019 | 06:00

Jedny z nejlepších módních kousků ve filmech jsou právě svatební šaty. Tak jako v reálu, i ve filmech se nevěsty snaží vypadat dokonale. Užijte si krásné a ikonické svatební šaty z historie kinematografie.

Náš seznam začíná už v roce 1931, kdy herečka Mae Clarke měla svatební šaty ve střihu typickém pro tuto dobu s dlouhou květovanou vlečkou. V našem seznamu samozřejmě nechybí ani film Nevěsta na útěku a poslední svatební šaty, které tam Julia Roberts oblékla.

Nesmíme zapomenout zmínit ani první film Sex ve městě a šaty od Vivienne Westwood, které – jak řekla Carrie – by vehnaly slzy do očí i těm nejskeptičtějším ženám. Na konci našeho seznamu je pak film z roku 2017 Padesát odstínů temnoty, kde Dakota Johnson zazářila v krajkových šatech od Monique Lhuillier.

Sestavily jsme pro vás seznam těch nejkrásnějších svatebních šatů z filmů, které si určitě zamilujete. Seznam vás může inspirovat ohledně toho, na jaký film se v sychravém počasí podívat. A vás, kdo ještě nemáte svatbu za sebou, dokonce podnítit k tomu, jednou si také nějaké takové šaty pořídit. Prohlédněte si je v naší fotogalerii:

Autor: Markéta Luštincová, Markéta Luštincová