Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Dnes je jí 70 a vypadá skvěle! Twiggy určovala módní trendy a změnila ideál krásy

19. září 2019 | 06:00

Známá britská modelka dnes slaví narozeniny. Není tedy od věci připomenout si, jak zamlada vypadala a jak moc se za ta léta změnila. Jak se daří slavné ikoně 60. let?

Měla vyhublou chlapeckou postavu, velké oči s dlouhými řasami a krátký sestřih. Přesně takhle vypadala Lesley Hornby, kterou všichni znali pod přezdívkou Twiggy. Tu jí dal její manažer, protože její ruce a nohy mu připomínaly větvičky (twiggs znamená větvičky). Prorazila v roce 1966 a vzápětí chtěly všechny módní domy dívku, jako je ona.

Na druhé straně zase byla kritizována za nezdravý vzhled a říká se, že právě ona rozpoutala vlnu anorexie a dívek posedlých svou štíhlostí. Twiggy ale žádné diety nedržela, takto vyhublá byla přirozeně, mohl za to její rychlý metabolismus. O čtyři roky později svou kariéru ukončila, protože nechtěla být pouze modelkou, chtěla také hrát a zpívat.

V 60. letech nafotila mnoho módních kampaní.
Autor: profimedia.cz

Dnes se angažuje zejména v dobročinnosti a nutno říct, že stárnout umí s grácií. Nemá žádné plastiky a šmrnc neztratila. I mladší ženy by se mohly inspirovat jejím stylem. Nejčastěji nosí elegantní kalhoty a miluje barvy. Její modely působí svěže a velmi vesele. Nebojí se ani výraznějších vzorů. Tento styl, který jí velmi svědčí, nejčastěji doplňuje obuví v pánském stylu. 

S manželem Leighem Lawsonem je od roku 1988.
Autor: profimedia.cz

Prohlédněte si styl podle Twiggy v průběhu let:

Autor: Markéta Luštincová