Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Angelina Jolie vystřídala gotiku elegancí: Co ovlivnilo její styl?

5. června 2018 | 06:00

Nejkrásnější žena světa Angelina Jolie oslavila včera své 43. narozeniny. Jak se její styl vyvíjel v průběhu let?

Styl Angeliny Jolie se změnil opravdu hodně. Na červeném koberci si dříve vykračovala v tmavých šatech gotického stylu, v průběhu několika let se však změnila v opravdovou módní ikonu. Možná je to tím, že se stala matkou šesti dětí, nebo tím, že bojovala s vážnou nemocí. Zkrátka se z výstřední dívky stala elegantní žena.

Angelina dříve vypadala jako postavička z Adamsovy rodiny. V oblibě totiž měla kožené kalhoty, průsvitné černé halenky, výrazné šperky a úzké střihy šatů. S vlasy ráda experimentovala a její obočí bylo až nepřirozeně vytažené nahoru.

2001 - V kožených kalhotách.
Autor: profimedia.cz

Po roce 2000 se Angelině obrátil život vzhůru nohama. Zjistila, že její matka je nevyléčitelně nemocná, díky natáčení filmu v Kambodži vstoupila do organizace OSN, aby organizaci informovala o hrozivé životní situaci v Africe, a také zde adoptovala své první dítě.

Angelině v životě rozhodně nevycházely věci podle představ, ale vždy se s nimi uměla poprat, ať už to bylo při preventivním odstranění prsou kvůli vysokému riziku vzniku rakoviny nebo v situaci potom, co se rozvedla s životní láskou Bradem Pittem.

Možná i kvůli těmto událostem se styl Angeliny od základu změnil. Začala být konzervativnější a vyváženější. Místo odvážných věcí v jejím šatníku převládly elegantní šaty, kostýmky a kašmírové kabátky. Začala upřednostňovat méně výrazné šperky v klasickém stylu. Změnila i svůj účes, dává nyní přednost přirozenosti – stejně jako v líčení.

2015 - V New Yorku.
Autor: profimedia.cz

K jejímu stylu patří i tetování, které zdobí celé její tělo. Většinou se jedná o citáty nebo symboliku, jako třeba zeměpisné souřadnice míst, kde se narodily její děti. 

Angelina má po těle mnoho tetování. Všechny však mají svůj význam.
Autor: profimedia.cz

Na vývoj jejího stylu se podívejte do naší fotogalerie:

Udělejte si účes podle Angeliny, stačí se řídit naším návodem:

Video se připravuje ...
 • VIDEO: David Hanuš

Autor: Markéta Tošnarová