Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Colin Firth se ztrácí před očima: Proč drží dietu?

20. června 2013 | 16:00

Britský herec nikdy nebyl zrovna tlouštík, poslední dobou ale hubne rychlostí, která jeho oddaným fanynkám dělá vrásky na čele. Žádný strach, dámy - tahle dieta je jen dočasná. A má svůj důvod.

Colin Firth (52) se stal idolem žen hlavně díky dvěma "darcyovským" rolím. Jako pan Darcy v britské adaptaci Pýchy a předsudku se producíroval v kultovní mokré košili, v roli jeho jmenovce Marka Darcyho okouzlil nejen filmovou Bridget Jones, ale i řadu divaček.

Právě ty ho znají jako dobře stavěného sympaťáka s širokým úsměvem. Poslední dobou ale držitel Oscara za film Králova řeč působí povadle a unaveně, ve společnosti se objevuje s propadlými tvářemi a jeho obleky se zmenšily minimálně o dvě velikosti.

Naštěstí však za jeho náhlý úbytek nemůže žádná nemoc, mindrák a už vůbec ne závislost. Dietu si Colin opravdu naordinoval, ale bylo to kvůli filmové roli. Ve snímku The Railway Man si totiž zahraje skutečného zajatce z druhé světové války, důstojníka Erica Lomaxe.

To, že se na své role důkladně připravuje a svůj vzhled jim přizpůsobuje, aby se do nich snáze vžil, se už o něm ví: "Jiní herci se snaží dostat do nitra své postavy, já začínám vnějškem. Třeba ve filmu Single Man mi k tomu pomohly velké černé brýle." Sympatické, ale my tvrdíme: všeho s mírou, Coline!

Na party návrháře Toma Forda vyniklo, jak výrazně Colin zhubl.
Autor: profimedia.cz

 

Autor: mab