Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Co čeká hrdiny další série První republiky: Dá se Vladimír dohromady s Magdalenou?

2. března 2018 | 06:00

Natáčení třetí řady seriálu První republika je v plném proudu. Vrátí se staří hrdinové, a dokonce i někdo, kdo v druhé sérii chyběl. Stará láska nerezaví, mezi Magdalenou a Vladimírem se opět tvoří pouto. Jak daleko to dojde a zda se dají dohromady, se teprve ukáže.

Píše se rok 1930, blíží se hospodářská krize a období mezinárodních konfliktů. Příběh rodiny Valentových se na pozadí skutečných a velmi dramatických okolností dále zamotává. Druhá série skončila svatbou z rozumu, kdy si Irena vzala Lippiho ze zcela praktického důvodu. On ji ovšem chtěl. Irena je ke svému muži stále chladná, on na ni nespěchá, dává jí prostor a snaží se získat její důvěru a lásku.

Vladimír s Jaroslavem nemluví, viní ho spolu s Marií ze smrti Kláry, s níž se nevyrovnala celá rodina. Jaroslav nese velmi těžce rozkol v rodině, a ještě ke všemu se přiotráví alkoholem. Není jisté, zda to byla chyba v procesu výroby, nebo útok na lihovar od Lippiho. Není to lehká doba a autoři seriálu se rozhodli hlavním hrdinům dopřát i trochu radosti ze života.

Vedle těch tíživých situací a napětí ve společnosti se dočkáte také tance a hudby, která byla pro toto období typická. Začátkem třicátých let vrcholí i éra swingu. Módní hudební styl se stává způsobem života a zábavou mladých. Hrdinové První republiky nechodí ale do baru swing jen poslouchat, sami se učí tancovat. Dočkáme se také účasti na olympiádě a boxování. Na scénu se vrací také herečka Míša Maurerová a její posluhovačka Jarka. Natáčení probíhá v lokacích Kutné Hory, Třebízi, na zámku Ploskovice, ve Vinařicích u Kladna nebo v Praze. Nově se filmaři podívají do Terezína, Veltrus nebo Lichocevse, kde se natáčí scény v bytě Ireny a Hanse von Lippiho.