Sobota 15. června 2024
Svátek slaví Vít, zítra Zbyněk
Oblačno, déšť 23°C

Lucie Vondráčková o StarDance: Splní její očekávání tanečník Bartuněk a z čeho má strach?

Video se připravuje ...
Lucie Vondráčková o StarDance: Víme, jakého by si přála tanečníka a z čeho má strach!
VIDEO: Videoredakce ženských titulů
23. května 2024 | 05:00

Podzimem opět protančíme s oblíbenou show StarDance pod taktovkou České televize. Pozvání na taneční parket letos přijala z řad známých dam jedna sportovkyně, influencerka i tři herečky. Jednou z nich je Lucie Vondráčková, která však nabídku dostala před několika lety, ale kvůli pracovní vytíženosti ji odmítla. Letos si ale účast v tomto krásném pořadu už nenechá ujít. Z čeho má obavy, jak se připravuje na show a jaké měla požadavky na tanečníka? 

Ve 13. řadě StarDance bude zářit na tanečním parketu herečka Marta Dancingerová, herečka Jana Paulová, kickboxerka Martina Ptáčková, influencerka Chili Ta, ale i herečka a zpěvačka Lucie Vondráčková. Tu můžete kupříkladu vídat na svých televizních obrazovkách, a to v oblíbeném nekonečném seriálu Ulice, kde ztvárňuje postavu Soni Čechové.

Vyjít z komfortní zóny

Nabídku už ale dostala před patnácti lety. „Tehdy jsem si říkala, že bych to nezvládla, protože jsem zkoušela v Kalichu. A pak jsem toho litovala, protože je to moc krásný pořad a člověk má asi vystoupit ze své komfortní zóny. Takže letos, když mi zavolali, tak přesně zase zkouším v Kalichu, ve stejnou dobu, a už jsem si říkala, že půjdu. Půjdu jinudy na té křižovatce, takže jsem to vzala,“ nechala se slyšet herečka.

Obavy ze zranění i tréninků

Ačkoli je nabídka pro zúčastněné ctí, jsou si vědomi náročnosti častých tréninků, uvědomují si i možnosti potenciálních zranění. Těch se bojí i Lucie: „Já doufám, že nic nekřupne, nic se nezlomí, protože Vašek Kopta – my spolu teď hrajeme v Hybernii v představení Zapomeňte na Shakespeara!, mi říkal: Ty jdeš do StarDance, jo? Já jsem si těsně před tím prvním přímým přenosem něco udělal s nohou, a vůbec jsem nemohl nastoupit. Takže říkal, že to je úplně brutální, a že ty zkoušky nebo ty tréninky jsou fakt jako těžký. Takže já teď před sebou vidím jenom ty tréninky,“ svěřila se exkluzivně Blesku pro ženy Lucie Vondráčková a následně dodala, že si hlavně přeje, aby nezapomněla choreografie.

A co kostýmy?

I další řadu bude mít z hlediska tanečních modelů na starosti kostýmní výtvarník Roman Šolc. Sám byl v minulosti profesionálním tanečníkem, v letech 2001 až 2004 působil v baletu Národního divadla v Praze a získal několik prestižních cen i nominací. Z toho důvodu tak apeluje nejen na působivý vzhled samotných šatů, ale i jejich praktičnost.

Z modelů má známá herečka a zpěvačka jisté obavy: „Bojím se jich, samozřejmě. Protože se v nich nic nezakryje, že jo. Roman Šolc je úžasný, dělá krásný kostýmy, ale člověk fakt musí asi makat, aby měl v nich tu postavičku hezkou. Kdežto když je vám už takhle 44 let, tak už není všechno úplně super,“ vysvětlila Lucie Vondráčková.

Lucie Vondráčková a Lukáš Bartuněk

StarDance odkrylo složení párů a Lucie Vondráčková bude tancovat po boku tanečníka Lukáše Bartuňka. Ten se StarDance účastnil v šesté řadě a letos se bude navíc ve zkušebnách střídat se svou životní partnerkou Kateřinou, která bude tancovat s hercem Oskarem Hesem. „Mohl by mezi námi nastat i nějaký taneční souboj. Samozřejmě doma víme, kdo je lepší tanečník. Je to moje žena,“ nechal se slyšet známý tanečník.

Lucie Vondráčková měla na tanečníka jisté požadavky. Splní je Lukáš Bartuněk? To a více se dozvíte v rozhovoru v úvodu článku!

Na všechny soutěžící i tanečníky se podívejte v galerii.

Autor: Tereza Víchová, Žaneta Podlahová
Video se připravuje ...