Pátek 17. května 2024
Svátek slaví Aneta, zítra Nataša
Zataženo, déšť 16°C

Iveta Lutovská: Ze čtyřicítky mám opravdu trauma

9. května 2023 | 06:00

Iveta Lutovská (39) bude brzy slavit kulaté narozeniny a povídaly jsme si spolu o tom, jak na ni tenhle přelom v životě působí. Přece jen je to jistý milník. Posteskla si, že už je na čase začít používat oční krém na vrásky, který akorát prezentovala na promo akci.

Dneska se tu představuje zbrusu nový krém na oči, který by měl zázračně vyhlazovat vrásky. Už jste ho vyzkoušela?

Ještě ne a přiznám se, že jsem tak trochu lajdák, ale pracuji na tom. Samozřejmě ten věk je znát čím dál tím víc, takže ty přípravky vyhledávám, ale já jsem si doteď vystačila vždycky jen s denním a nočním krémem a tím jsem to brala za uzavřené. Jednou za čas nějakou masku, když jsem měla čas a pocit, že potřebuji něco pro sebe udělat. Oční krém jsem vždycky vynechávala, protože jsem si říkala, že je to „práce navíc“, ale je pravda, že u očí ty vrásky jsou nejvíc. Asi bych měla opravdu začít uvažovat, že bych to měla přidat ke svému každodennímu rituálu.

Kdy jste si uvědomila, že je třeba začít používat krémy proti vráskám?

Takhle přesně to úplně nevím, ale vím, že jsem vždycky používala hydratační krémy. Klasický denní, noční a samozřejmě postupem času jsem automaticky sáhla pro protivráskový. Kdy to přesně bylo, to nevím, ale používám ho už dlouho.

VIDEO: Další rána pro rozvádějící se Vítovou: Konec na Nově?!

Video se připravuje ...
Další rána pro rozvádějící se Vítovou: Konec na Nově?! • VIDEO: Markéta Reinischová, Elmer Carvalho

Jak často se dostanete třeba na kosmetiku?

Třeba poslední čtyři roky nevím, že bych byla na nějakém kosmetickém ošetření. Na to není čas se dvěma dětmi, to jsou jenom starosti, povinnosti a škola. Takže to možná přijde, až budou starší, třeba budou chodit do školky, do školy oba, tak možná pak si udělám ten čas. O to víc se snažím používat kvalitní krémy doma, abych si nahradila tu kvalitní péči v salonech.

Dbáte na to, co krémy obsahují, aby tam nebyly látky, které pleť zatěžují?

Většinou si nechávám poradit. Já jsem v tomhle velmi důvěřivý člověk, takže když mi někdo řekne "ty máš takovou a takovou pleť a na to ti nejlíp bude fungovat tady to", tak to zkusím. Já si myslím, že v dnešní době už při výrobě kladou důraz na to, aby tam bylo všechno kvalitní, takže to ani tak nestuduji a fakt si spíš nechávám poradit. Stačí, když to má vitaminy a výživu a nějaké látky na zpomalení stárnutí.

Takže vlastní domácí výroba masek a krémů u vás nepadá v úvahu?

Ne, to vůbec, to já opravdu věřím spíš té chemii, já takhle úplně přírodní nejsem.

Všimla jsem si, že vás teď čekají kulatiny..

No a právě je na čase asi už používat krémy na vrásky kolem očí. Ano, nejvyšší čas.

Cítíte, že tenhle zlom z třicítky na čtyřicítku je něco jiného, většího? Máte z toho třeba strach?

Já z toho mám spíš trauma, než abych měla pocit, že mi to něco přinese. Mně se všeobecně to číslo čtyři nelíbí, takže mně ta čtyřka na začátku už přijde fakt ošklivá. Ale já si pamatuji, že to jsem říkala i o trojce, když mi táhlo na třicet, to jsem říkala: ty jo, ve třiceti, to budu stará... Já bych hrozně brala, kdyby šlo zařídit, abych byla mentálně tam, kde jsem, ale aby mi bylo třeba tak o osm let míň, to si myslím, že bych byla úplně spokojená. Nechci, aby mi bylo třicet dva a měla ten mozek jako v těch dvaatřiceti, protože já si myslím, že teď jsem opravdu ve věku, že mám už velký rozhled, hlavně životní, takže bych brala, aby mi bylo kolem třiceti, ale ten mozek aby byl na úrovni té čtyřicítky.

Když tedy se podíváte zpátky, co vám ta třicítka nejdůležitějšího ukázala v životě?

Přinesla mi hlavně dvě děti, a to je takový asi největší zvrat v mém životě a zlom a taky fakt spoustu zkušeností a taky možná trošku nelidskosti.

A co byste si přála, aby vám přinesla ta další dekáda?

Hlavně klid, abychom byli zdraví, protože to je fakt nejdůležitější. A ať už se nám vyhýbají všechny ty nemoci, které teď zase lítají, protože já mám pocit, že buď mám nemocné jedno, nebo druhé dítě. Už jsem z toho taková unavená a těším se na ty narozeniny, ve finále. Asi to nebudu úplně slavit tak, že hurá čtyřicet. Spíš to budu slavit jako každé jiné narozeniny.

Ty se slaví jak?

Tak, že se to přejde, že si s Anetkou upečeme dort, protože ona má souběžně se mnou svátek, takže my si vždycky uděláme svůj dort a asi to oslavíme tak, že půjdu někam na večeři s rodinou a s pár kamarádkami si možná sedneme. Možná dostanu i vycházky a půjdu někam do centra, ale asi nic velkého, hlavně žádné balonky a čtyřicítka!

Vy jste květnové dítě narozené v měsíci lásky, těšíte se i na ten?

Já se všeobecně těším hlavně na to léto už, protože zima byla dlouhá, já už jsem se navnadila na to jaro, zimní bundy už chci zabalit a nevytahovat ze skříně.

 

Video se připravuje ...