Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Miss Karolína Kopíncová se těší na svatbu v Itálii! V čem bude netradiční?

8. července 2022 | 06:00

Miss Czech Republic 2020 toho ve svých čtyřiadvaceti stihla víc než dost. Vedle úspěchu na světové soutěži krásy, kam se probojovala mezi 12 nejkrásnějších dívek, založila nadační fond, který pomáhá dětem z dětských domovů, a také se po pěti letech vztahu zasnoubila. Co ji vedle příprav na den D čeká v létě? A jak to má s biologickými hodinami? 

Na Miss World v Portoriku jste se probojovala do TOP 12. Jaké byly vaše emoce? A vůbec – jak jste si celou soutěž užila?

Byl to krásný zážitek, dosud se těším z toho, že po šestnácti letech máme úspěch z Miss World konečně zpátky v naší zemi. Organizace Miss Czech Republic mě skvěle připravila. Taťána (Makarenko, zakladatelka a ředitelka soutěže – pozn. red.) i Sam (Dolce, stylista a kreativní ředitel soutěže – pozn. red.) mi byli potom na soutěži k dispozici 24/7 na telefonu. Což mi hodně pomáhalo. Je to obrovský zážitek a také zkušenost, na kterou budu vzpomínat do konce života.

Video se připravuje ...
Karolína Kopíncová letí na Miss World. Odveze si vítězný titul jako Táňa Kuchařová? • VIDEO: Markéta Reinischová

Z fotografií to vypadá, že šlo o „super dovolenou u moře plnou nevšedních zážitků“, ale věřím, že za soutěží musela být spousta tvrdé dřiny. Co vám osobně dalo nejvíc zabrat?

Pravdou je, že na sociálních sítích to tak vypadá, ale bylo to pro mě extrémně náročné, a to si myslím, že mám tuhý kořínek. Nejvíc člověku dá zabrat kombinace všeho – málo spánku, často málo jídla kvůli nabitému programu a následná chybějící energie. Přitom musíte být celou dobu stoprocentně soustředěná, společenská, všechno musíte plnit, a ještě u toho skvěle vypadat, což v takovém teplu a vlhku nebylo pokaždé jednoduché. Miss World má několik dílčích částí, takzvané challenges. Musíte být výborný řečník, oplývat talentem, zabodovat ve sportu, zúročit zkušenosti z modelingu, ale také mít svou charitativní činnost a být přínosem pro společnost. Na druhou stranu jsem se z Miss World vrátila vnitřně silnější.

Skamarádila jste se s nějakými dívkami na soutěži?

Ano, s mnohými jsem stále v kontaktu. Tohle je na soutěži opravdu skvělé, máte na jednom místě více než stovku dívek, a můžete si tak udělat kamarádky po celém světě.

Co pověstné konkurence a soutěživost – setkala jste se s nimi, nebo už jde o přežitek?

Myslím, že je to už spíš přežitek. Sama jsem se toho obávala, ale s dívkami jsme se navzájem podporovaly. Věděly jsme, že to není jednoduché ani pro jednu z nás. Výjimky se samozřejmě najdou, ale není jich mnoho.

Coby rodilé Moravačce mi přišlo sympatické, že jste si vybrala mezi reprezentativními šaty typický moravský kroj. Dnes už moc dívek ve vašem věku ani netuší, co je kordulka nebo fěrtůšek… Vy ale z Moravy nepocházíte, tak co rozhodlo?

Miss World je velmi klasická a konzervativní. Mají rádi tradice. A co krásnějšího bych z naší země mohla přivézt než právě kroj, a ještě k tomu jeden z nejzdobnějších, které máme? Mně samotné to bylo velmi sympatické, neboť je to náš klenot, a já se v něm cítila skvěle. Naučit se ho sama obléct se vším všudy byl tedy oříšek, ale myslím, že se to povedlo.

Založila jste nadační fond Krok do života, který si klade za cíl podporovat děti z dětských domovů na jejich cestě životem. To je v dnešní době pro mladou dívku pohybující se v modelingu, tudíž ve světě krásy a určité nablýskanosti velký skok. Klobouk dolů…

Vznik fondu je taková souhra náhodných okolností. Když udeřila pandemie a byl lockdown, trávila jsem čas doma ve Vrbně pod Pradědem. Měla jsem hodně času a chtěla ho nějak efektivně využít. V dětském domově hledali výpomoc, jelikož jim chyběl personál a děti nechodily do škol. A tak jsem se s dětmi učila – základy psaní, čtení, počítání. Dělaly jsme domácí úkoly nebo si hrály. Vhled do dětských domovů a do všech těch dětských příběhů pro mě nebyl vždycky jednoduchý, ale mnohem více mi to dalo, než vzalo. Z nějakého důvodu to mé srdíčko naplňuje, a když mám tu možnost, chci ji využít. Letos nás čekají další tři vzdělávací pobyty a věřím, že i příští rok tento počet ještě zdvojnásobíme. Je to těžké a čeká mě hodně práce, ale vidím v tom smysl a potenciál.

Nedávno jste s partnerem Radovanem zasnoubila. Tušila jste to, nebo šlo o překvapení?

S Radovanem jsme spolu pátým rokem, na žádost o ruku jsem se těšila, ale myslela jsem, že přijde, až budu mít všechny „missí“ povinnosti hotové. Přišla dřív, a tudíž mě to ani nenapadlo. O to bylo vše silnější. Ráďa je skvělý chlap do života a já už se moc těším, až budu po jeho boku stát jako paní Surá (usmívá se).

Už jste začali se svatebními přípravami?

Pomalu, ale jistě začínáme. Největší oříšek je svatební místo a zatím si moc nevíme rady. Přejeme si svatbu spíše jako takovou dovolenou s rodinou a nejbližšími přáteli. Rádi bychom Itálii. Lehce netradiční, na pláži, všichni v bílém, bez bot. Žádné smokingy. Klobouky na hlavě a rum v kokosu. A jedna velká oslava. Místa bychom chtěli objet letos v červenci, tak teď sbíráme všechny možné tipy.

Vaše kolegyně modelka Denisa Spergerová se stala nedávno maminkou. Co vy a vaše biologické hodiny, už začaly tikat?

Deniska je krásná mladá maminka a mateřství jí moc sluší. Já se ovšem na miminko momentálně necítím. Ale v horizontu nejbližších let vše možná bude jinak.

Co vedle mapování svatebního terénu plánujete dělat v létě?

Jsem ráda, že mám dost práce v modelingu tady u nás, máme naplánováno nespočet přehlídek a focení. Zároveň mě ale čekají zmiňované vzdělávací pobyty pro děti z dětských domovů, na které se už moc těším. Nyní dokončuji všechny přípravy. A během toho všeho snad stihneme i nějakou tu dovolenou.

Autor: Dita Mrázková
Video se připravuje ...