Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Heidi Janků: Nevím, jestli se zralé ženy mohou bláznivě zamilovat, ale uvidím, co přijde

Video se připravuje ...
VIDEO: Linda Štrobachová
17. února 2022 | 06:00

Zpěvačka Heidi Janků (59), kterou jsem potkala při otevření květinářství na Andělu v Praze, si malinko posteskla, že se jí nedostává květin od mužů a potažmo ani mužů. Ukázalo se, že možná až tak úplně nevěří, že by se ještě mohla bláznivě zamilovat. Ovšem na druhou stranu se drží hesla "nikdy neříkej nikdy".

Ocitly jsme se tady v království květin a vy jako zpěvačka a známá osobnost jste asi zvyklá na to, být zahrnována květy, je to tak?

Úplně zahrnována květy nejsem, ale na některých vystoupeních květy dostávám a jsem za to ráda, protože každou ženu květina potěší.

Máte ráda květiny od mužů?

Mám, ale nějak se mi jich nedostává.

Máte raději řezané, nebo živé květiny?

Mám moc ráda řezané květiny. Doma mám i pár pokojových, ale jsem strašný pěstitel a jsou to kytky, které trpí.

Která květina je vaší favoritkou?

Jsem klasik a miluji růži. Nejenže krásně voní, ale má také spoustu různých barev a má i trny. Myslím si, že mě tak trochu symbolizuje. Já jsem také taková květina s trny.

Jaká největší květina k vám kdy doputovala a od koho byla?

Je pravda, že jsem jednou dostala tak velikou květinu, že jsem ji neměla kam dát. Mnoho květin jsem dostala, když jsem slavila kulaté narozeniny, padesátka to byla. Měla jsem doma tolik kytek, že jsem si musela vypůjčit nádoby na ně i od sousedů. Dvakrát jsem dostala obrovskou květinu od našeho bývalého starosty, pro kterého jsem občas pořádala dětské dny a kulturní akce. A on mi jako poděkování poslal obrovský pugét. To byla ale tak obrovská květina, že se mi nevešla ani do náruče a skoro jsem neprošla dveřmi.

Dostala jste někdy květinu od neznámého ctitele?

Dostala, a pak jsem zjistila, že mi ji poslala kamarádka. Když květina přišla, hledala jsem v ní lísteček, jak je to v romantických filmech, ale nikde nic. Říkala jsem si, kdo mi to tak mohl poslat... Nakonec se tedy přiznala kamarádka, že mi poslala květinu, abych měla hezký návrat z dovolené.

Bylo to zklamání?

Na jednu stranu jsem si říkala, že se konečně někdo našel, a nenašel. Z květiny jsem ale měla velkou radost, protože byla ze slunečnic, což jsou hned po růžích mé druhé nejoblíbenější.

Kupujete si květiny i sama?

Pořád. Mám na stole květiny ráda, takže když tam dlouho žádná není, tak si ji klidně pořídím sama. Těším se teď na jaro, protože začíná doba tulipánů a ty vypadají na stole dokonale, obzvlášť když je jich hodně.

Co vy a svátek lásky Valentýn, slavíte ho?

Myslím si, že je to hezký svátek, i když nepochází z české tradice, my jsme byly zvyklé spíš na MDŽ nebo První máj. Nejkrásnější to musí být obzvláště pro mladé lidi, kteří jsou třeba poprvé bláznivě zamilovaní, ti by si ho mohli užít. Já jsem ho neslavila a neslavím, nemám ani s kým. Nicméně těm mladým to přeju!

Láska přece kvete v každém věku, ne?

Ale to jistě, jen my zralejší ženy k tomu přistupujeme víc s rozumem než s citem. Nevím, zatím to tak mám.

Tak počkejte, až vás najde ten princ a vy se bláznivě zamilujete, to budete koukat!

Pokud přijede na bílém koni a bude se jmenovat Richard Gere, tak proč ne! Ne, to je legrace, to se mi jen vybavil film Pretty Woman. Já se řídím heslem: "Nikdy neříkej nikdy." Tak uvidíme, co mi přinese rok 2022.

Video se připravuje ...