Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Proč ujely nervy herečce Ivaně Korolové? Místo žádosti o ruku přišla nabídka na kérku!

16. listopadu 2021 | 06:00

Je známá z televizních seriálů i muzikálů, jejím hlasem promlouvá akční Lisa Simpsonová a zpívá o tématech, která rezonují světem nejen nás žen. Třeba o toužebném očekávání zásnub, na které sama tak dlouho čekala. U čeho nechce Ivana momentálně vůbec chybět a které oblíbené soutěži musela dát vale?

Chtěla jste se vdávat už jako malá holka?

Myslím, že ani ne. Neměla jsem ani tu touhu být jako princezna v dortových šatech.

Ptám se proto, že ve vašem singlu Kruhy, jehož podtitulem je: Když toužíš po svatbě a čekáš „ten okamžik”, zpíváte o touze po sňatku. Že by vlastní zkušenost?

Ve své době to pro mě bylo téma „number one“ a taky jsem se z toho vypsala do písničky. Až s Jirkou jsme společně zjistili, že by bylo kouzelné spojit se tímhle směrem a začali jsme o tom spolu mluvit. Že se jednou vezmeme a jaký to bude, a tak… Dnes už mám ten zlatý kroužek na prstě a jsem šťastná maminka.

Písnička je v podstatě o smutku a zoufalství z toho, že muž nechce požádat po letech soužití svou milou o ruku. Kdy žádost přišla u vás?

Chodili jsme s Jirkou 6 let a já furt čekala, kdy už mě překvapí, a představovala jsem si ten moment asi stokrát. V písničce ale zpívám 7 let, protože se mi to víc hodilo do textu. Pak jsme si spolu nechali udělat společné tetování a já myslela, že to ještě posvětíme zasnoubením v Rakousku na jedné třítisícovce, ale tam to Jirka v plánu neměl. Nevydržela jsem to a řekla mu, že jsem zklamaná, a že jestli se brát nechce, ať mi to teda řekne, jen ať na to nečekám. Řekl mi, že společné tetování je pro něho víc než prstýnek a že chtěl ještě chvíli počkat, když už jsme se spojili kérkou.

Video se připravuje ...
Herečka Ivana Korolová: Šest let s přítelem jsme spolu nebyli jediné Vánoce! • VIDEO: Markéta Reinischová, Lukáš Červený

Jaká byla vaše reakce? Přece jen tetování není zásnubní prsten, že…

Však jsem to taky hrozně obrečela. Bylo mi líto, že jsem nevydržela s nervama a že jsem tuhle debatu vůbec vyvolala. Žádost přišla několik měsíců po našem rozhovoru a Jirkovi se povedlo úžasné překvapení. Fakt jsem to v tu chvíli nečekala a bylo to kouzelné…

Takže radíte ženám čekatelkám na žádost o ruku, aby své protějšky ladně popostrčily?

Jasně, pošťouchla bych muže, ať to moc neprotahují, pokud jsou si svou ženou jistí. Ale holky, zase to tolik nehroťte.

Převzala jste dabérské křeslo po zesnulé Heleně Štáchové, která v legendárním seriálu Simpsonovi léta dabovala Lízu. Jak jste na nabídku reagovala?

Na Simpsonovy jsme se koukali s bráchou, když jsme byli menší. Když mě oslovili z dabingu, tak jsem myslela, že půjdu za paní Štáchovou jen namluvit krátký trailer a že na natáčení celých dílů se už vrátí z nemocnice. Ale to se nestalo, bohužel… Jestli myslíte, že jsem po této nabídce lačně skočila, to rozhodně ne. Věděla jsem, že nemůžu být jako ona a že to bude těžké. Dodnes mám z toho velký respekt a pořád se snažím, aby z mého dabingu byla Helenka aspoň trochu cítit. Než jedu do studia, poslouchám staré díly a „nasávám“ její Lízu.

Potkáváte se ve studiu s Bartem, Homerem a Marge? Tedy s Martinem Dejdarem, Otou Jirákem a Jiřím Lábusem?

Bohužel, my se ve studiu nepotkáváme, dabujeme každý svou postavu zvlášť. Takže se maximálně tak vystřídáme ve studiu a řekneme si „dobrý den“. Líza v originálu zní úplně jinak než ta česká. Takže když slyším originál, představuju si, jak by to asi řekla paní Štáchová, a snažím se svým hlasem udělat nějaký kompromis.  

Odbourala jste se při dabingu někdy? Přece jen dialogy v "Simpsonovic rodině" jsou někdy víc než originální…

To víte, že se to někdy stane (usmívá se). Ale to naše odbourání se dá naštěstí smazat, takže se zasmějeme a točíme znovu.

Koho byste si přála ještě dabovat?

Chvíli jsem měla chuť dabovat v nové řadě Stranger Things, to je seriál, kterému jsem úplně propadla, ale možná vlastně ani nechci, protože se těším, jak na to budu zase bez dechu koukat. Pokud bych dostala nějakou roli, dopředu bych pak věděla spoustu věcí a nebylo by to pro mě už takové překvápko.

Co nějaká vysněná herecká role? Toužíte po nějaké?

Vysněnou roli vyloženě nemám. Spíš jsem teď šťastná, že zase můžeme hrát, zpívat, že lidi chodí do divadel a baví se. Z toho mám radost.

Umím si vás představit jako další aspirantku do soutěže Tvoje tvář má známý hlas. Přijala byste podobnou nabídku? Je to přece jen velký kredit, když umíte zpívat i hrát…

Měla jsem k účinkování v této soutěži už blízko, ale musela jsem odmítnout, protože jsem zrovna začala točit seriál Krejzovi, kde jsem měla jednu z hlavních rolí, a to by prostě vůbec nešlo dohromady. Bylo to asi nejnáročnější období mého života. Od šesti ráno na natáčení, k tomu někdy po natáčení ještě dabing, pak představení. Byly dny, kdy jsme se s Jirkou ani neviděli a kdy už se o mě moje máma bála, jestli to dám.

Na svém Instagramu máte ve vizitce: Herečka, zpěvačka, dabérka. Co vás momentálně zaměstnává nejvíc? A v jakém kabátě se cítíte úplně nejlíp?

No právě že v té kombinaci!  Nemůžu říct, co jsem víc, nebo míň. I když teď bych tam ještě měla připsat "maminka” a dala bych to hned na první místo. Už teda dávno pracuju, ale stejně pořád dost vyvažuju, abych byla co nejvíc času s Amélií. Chci být prostě teď u každého jejího kroku, když už od konce léta chodí.

Autor: Dita Mrázková
Video se připravuje ...