Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Provokativní a sexy! Jaké jsou nejslavnější scény s cigaretou známé ze stříbrného plátna?

14. července 2021 | 06:00

Tři ikonické scény stříbrného plátna s cigaretou. Která herečka byla sexy a provokativní a která zase oplývala svou elegancí a stylem? Podívejte se na video v úvodu článku s nejzajímavějšími scénami z Hollywoodu.

Už od 16. století bylo kouření tabákových výrobků společenským rituálem. Kouřilo se všude a za každých okolností. Dokonce se ještě nedávno kouřilo i na úřadech, cigaretový odér nebyl pro nikoho žádné překvapení ani obtížnost.

V průběhu desetiletí se v Hollywoodu cigarety objevovaly docela často. Obzvlášť pokud ženy chtěly být stejně tak svůdné jako například Marlene Dietrich.

Sexy a provokativní scény ve filmu Základní instinkt předvedla herečka Sharon Stone. Její lehce erotické scény a provokativní kouření cigaret vzbudily nejednou rozruch a vzrušení. Kouření cigaret tedy nabralo úplně jiný rozměr.

Jak sexy s cigaretou je modelka Kate Moss?

Další "cigaretový film" Spalující touha oplývá opravdu spoustou dráždivých scén a kouření se nezdržovalo pouze u tabákových výrobků. Nicole Kidman si s Tomem Cruisem vyzkoušela i jointa marihuany.

V neposlední řadě je potřeba zmínit slavnou špičku, která nám připomíná eleganci kouření u žen. Právě ikonou elegance je Audrey Hepburn a její legendární cigaretovou špičku můžeme vidět ve filmu Snídaně u Tiffanyho.

Autor: mall.tv, Kristýna Juřicová