Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Oblačno 16°C

Ani jeden z mých synů mě nemůže zapřít, jsem v klidu, říká režisér Kukaček Biser Arichtev

26. března 2021 | 06:00

Rodinný seriál Kukačky, který pojednává o záměně dětí v porodnici, se zapsal hluboko do srdce nejednoho diváka. Seriál pochází z dílny režiséra Bisera Arichteva, který má na svém kontě i jiné hity, jako jsou rodinná retro sága Vyprávěj nebo První republika. Jaké byly jeho pocity, když poprvé četl scénář Kukaček, jak by se v podobné situaci zachoval on sám a jak hodnotí celkovou atmosféru při natáčení?

Jaké byly vaše pocity, když jste poprvé četl scénář?

Honza Coufal je zkušený scenárista a našel opravdu zajímavé téma. Byl jsem zvědavý, jak se s tím popere na ploše třinácti dílů. Už před vznikem samotného scénáře jsme se vídali i společně s producenty a mluvili jsme o tématu, ději i postavách. Později po prvním přečtení mi bylo jasné, že nás čeká velmi emotivní příběh plný neobvyklých životních situací a konfrontací. Zajímavé je, že obsáhlejším tématem není ani tak výměna dětí jako taková, ale mezilidské a zejména rodinné vztahy a vazby.

Jak byste zhodnotil natáčení? Bylo v něčem jiné oproti vašim předchozím zkušenostem?

Tentokrát jsme se maximálně soustředili na emoce, které postavy prožívají. Zaměřili jsme pozornost diváků víc na emocionální prožitek než na okázalý vizuál. Jsem přesvědčený, že se to povedlo. Je to skvělý „herecký seriál” a diváci to určitě ocení. Jak v přípravách, tak později při dokončování seriálu ve střižně jsme úzce spolupracovali se scenáristou, abychom celý příběh co nejlépe odvyprávěli a vyčistili.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Autor: red
Video se připravuje ...