Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Světlana Nálepková: Můj přítel je jiná generace, ale teď to neřeším

22. února 2021 | 06:00

Vloni herečka a zpěvačka Světlana Nálepková (60) oslavila šedesátiny, její věk byste jí ale sotva hádala. Přestože jí muži vždy padali k nohám, neměla v životě zrovna na růžích ustláno.

Světlanu Nálepkovou si velmi dobře pamatuji hlavně z dětství, kdy se svým dnes už bývalým manželem Michalem Nesvadbou excelovali v České televizi se zábavnou show. Díky talentu a specifickému výrazu byla nezaměnitelná. Překvapilo mě, že tato žena, která na jevišti vždy působila tak sebevědomě, ve skutečnosti bojovala se sebepřijetím a nedařilo se jí příliš ani v lásce. Otcova tvrdá výchova, dvě nevydařená manželství a vztah se sňatkovým podvodníkem ji dohnaly až k myšlenkám na smrt. Naštěstí v té době podstoupila dobrodružnou cestu, díky které její život nabral nový směr.

Vloni jste oslavila šedesáté narozeniny. Byl to pro vás důležitý mezník?

Je to poprvé, kdy věk řeším. V padesáti se cítí člověk ještě mladý, a najednou tohle strašné číslo. Občas mi přijde na mysl, jestli má cenu ještě se o něco snažit, vymýšlet nové projekty a čekat na úžasnou pracovní nabídku. Ale myslím si, že když je člověk zdravý, tak je to vlastně jedno. Špatné to začne být, když přijdou nemoci. Proto je důležité se držet co nejdéle psychicky i fyzicky fit, aby člověk mohl zvládat to, co ho baví, ať je to práce nebo cestování.

Jste už dvojnásobnou babičkou, přitom vypadáte tak mladě. Děláte pro to něco?

Myslím, že to je hodně v genech. Moje máma byla krásná, i když umírala, a jeden doktor mi dokonce říkal, že se to málokdy vidí, že má někdo v tomhle věku tak pevnou kůži (možná hroší). Ne že bych se nějak příliš sledovala, ale snažím se o sebe pečovat, používám poctivou přírodní kosmetiku a občas jdu i na nějaké procedury do Institutu krásy v Plzni, kde se o mě starají.

Řešíte i nějaké diety?

Diety jsem naštěstí nikdy řešit nemusela a asi bych toho nebyla ani schopná, protože ráda jím. Raději si přidám pohyb. Jediné, co dělám, je, že jednou týdně, většinou v pondělí, držím půst, a teď jsem zkusila na čtyři měsíce i přerušovaný půst. To znamená, že šestnáct hodin máte půst a následujících osm hodin můžete jíst nebo si to prodloužíte, že osmnáct hodin máte půst a pak šest hodin můžete jíst. Počítá se do toho spánek, takže se naposledy najíte třeba v šest večer a druhý den jíte nejdříve v poledne a jíst můžete třeba do šesti.

Nemá na to vliv i mladší partner?

Myslím, že láska je všeobecně dobrá pro mnoho věcí. Vztahy nejen s partnerem, ale i dalšími lidmi jsou alfa a omega šťastného života.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Autor: Štěpánka Bínová
Video se připravuje ...