Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Mariana Prachařová: Bráchova topmodelka nezměnila můj názor na hubnutí

4. března 2020 | 06:00

Mariana Prachařová (25) si radikálně změnila barvu vlasů a přesvědčila se, že muži letí spíš na brunetky – nebo aspoň v jejím případě. Stejně jako my všechny, také Mariana se snaží udělat něco sama se sebou a začít cvičit a zdravě jíst. Jak s tím vším bojuje a na co ji chce zlákat její bratr Jakub (36), o tom si můžete přečíst v rozhovoru.

Mariano, nějakou dobu jsme se neviděly a vidím, že jste radikálně změnila barvu vlasů. Co vás k tomu vedlo?

Navedl mě k tomu můj kadeřník Honza Kořínek. Nejdřív jsem odporovala, ale potom jsem to řekla kamarádkám, které mě přesvědčily, abych do toho šla. Nakonec jsem tedy souhlasila, ale je to jen přeliv, protože kvůli práci musím opět do blond. Je to takový zajímavý pokus a docela mě to baví. Trochu jsem si pohrávala s myšlenkou, že si to nechám, ale nakonec nemohu.

Myslíte si, že to mají blondýnky horší, nebo lepší – po této zkušenosti?

Naopak, myslím si, že brunetky to mají jednodušší, hlavně co se chlapů týče. Když jsem tuhle změnu dala na sociální sítě, ozvalo se mi tolik mužů, že se jim to líbí, že takovou odezvu jsem neměla nikdy. Tím se očividně ukázalo, že brunetky u chlapů vedou, a trochu mě to urazilo, protože zase budu muset jít zpět k blond a mám blond celý život. Jinak ani jako blondýna nemohu říct, že bych měla nějak něco těžší nebo lehčí, nevymlouvám se na to, že jsem blond, nezneužívám toho.

Je něco, k čemu by vás kadeřník nikdy nepřemluvil?

Určitě bych nikdy nešla do moc krátkého účesu, protože mně by to vůbec neslušelo, ani jsem to nezkoušela, protože se toho bojím. Jinak bych si asi neobarvila vlasy na křiklavě zelenou třeba, jinak jsem asi pro jakoukoliv změnu, už jsem měla na hlavě tolik barev!

Jaká práce je tím důvodem? Proč musíte být blond?

V květnu vydávám EP, bude probíhat nějaké focení a lidé mě znají spíš jako blondýnu, takže to tak bude lepší. Ještě se mi rýsuje jeden projekt, kde také chtějí, abych byla blond, takže si tuhle svou změnu budu moct užít jen dva měsíce.

Jsme v první čtvrtině nového roku. Co vás v něm čeká, na co se těšíte a jak vám vůbec začal?

Vkročila jsem do nového roku docela důstojně a dobře a doufám, že to tak bude pokračovat nadále. Jinak mám s kamarádkou Helčou Navrátilovou podcast, tento týden ho budeme dělat poprvé naživo, takže si nás lidé budou moct přijít poslechnout a uvidí nás i naživo. Plánujeme jet po různých městech, takže doufám, že se nám bude dařit... A samozřejmě moje hudba, na to také hodně sázím.

Vidím, že nezahálíte a držíte krok s dobou. Jaké podcasty třeba motivují vás? Které sledujete?

Evelyn a Petra Polnišová, Kachny na tahu, Vinohradskou poslouchám, zkrátka podle toho, na co mám náladu. Rozhodně si mnohem častěji pouštím hudbu než podcast, ale teď začnu cvičit, tak u toho je to na odreagování fajn, až se budu potit na pásu.

Teprve začínáte? Většinou se fitka plní v lednu a touto dobou už vůle mnohých opadá. Co vás k tomu právě teď vede?

Především to, že se už delší dobu necítím dobře. Brácha teď začal chodit na box a pořád mi říká, jak je to skvělé – a jestli nechci chodit s ním. Takže jsem trochu namotivovaná, že si místo toho pytle představím někoho, kdo mě štve, a vybiju se. Ve fitku totiž dlouho nevydržím, ale tohle by mě mohlo bavit. Nejdůležitější je se do toho dostat a pak si člověk navykne chodit pravidelně, ale nemohu se k tomu dokopat. Už si to říkám rok, a ještě jsem nic neudělala.

Teď máte v rodině topmodelku, partnerku vašeho bratra Jakuba, tak je to možná také motivace k tomu, vypadat hezky. Brácha na tom už evidentně pracuje.

On to tak měl vždycky, jednou za čas si řekne, že by s tím měl něco dělat, a myslím si, že to není jen kvůli holkám, ale možná taky trochu... Já nevím. Mně to názor na hubnutí nezměnilo, pro mě je to hlavně v tom, abych se cítila dobře, protože jinak to prostě nejde. Dneska jsem se sem přišla pěkně najíst, samý špek a bůček!

Kterému lákadlu nedokážete odolat, když se snažíte jíst zdravě?

Já mám tak ráda jídlo! Miluji sladké a dneska tu budeme ochutnávat žemlovku z nového menu, a na to se strašně těším, miluju ji. Taky miluji burgery, pizzu, ale to se snažím jíst co nejméně. Když si to ale jednou za čas dám, tak si to neskutečně užívám.

S tím novým cvičebním plánem tedy sesekáte i jídelníček?

Měla bych, mám dokonce krabičkovou dietu teď, ale dneska jsem si je nebyla vyzvednout, takže krabičková dieta dneska nula. Asi takhle: já do toho hubnutí jdu! Dneska špek, pivo a žemlovka! Při dietách je nejtěžší vynechat alkohol, miluji totiž jak pivo, tak vínečko, takže už teď vím, že ten prostě nikdy úplně nevynechám. Ovšem nejde jen cvičit a k tomu se šíleně cpát, člověk to musí nějak vyvažovat, ale mně to moc nejde.

Jste člověk, který když se pro něco rozhodne, tak si za tím jde, nebo si hledáte postranní uličky, jak z toho ven?

Záleží na tom, jaké rozhodnutí to je. U cvičení si tedy rozhodně vždycky hledám uličky, jak z toho ven, ale jinak si za tím jdu, dokud toho nedosáhnu. Je pravda, že i v jiných případech se stává, že trochu polevím, ale cvičení je pro mě nejhorší.

Máte ještě nějaký nesplněný sen, který byste si chtěla v tomto roce splnit?

V říjnu bych chtěla na tři týdny na Bali, jinak žádné větší plány nemám.

 

Video se připravuje ...